Polski rynek dla grafików 3D to jest kpina XD Jeżeli są tu utalentowani graficy to nawet nie przeglądajcie ofert pracy bo raka można dostać XD #3dsmax #blender #grafika3d
@LoneRanger: ja zajmuje się mebelkami i wizualizacjami i to jest kpina. Współpracuje z firmami zza granicy i luzik. Polska? Panie studia rób z architektury, mamy gdzieś doświadczenie, zrób studia XD. A potem oferta pracy 4-6k brutto w warszawie XD
@Strigiformesman: w 3ds maxie robię wizualizacje. Autocad czasem tylko. @loczyn: no wiadomo, bo przecież każdy pracuje po 30 lat w jednym miejscu. CHRUM CHRUM
no wiadomo, bo przecież każdy pracuje po 30 lat w jednym miejscu. CHRUM CHRUM
@Krejziismylife: robisz mebelki i wizki robi to chyba co drugi absolwent szkoły o profilu grafika. Duży popyt, mała podaż i się dziwisz, że jest gnój? Idź w coś innego. 3D to nie tylko wizki.
@Krejziismylife: Jak jesteś dobry i masz porządne portfolio to możesz przebierać w ofertach nawet tych zagranicznych bo teraz praca zdalna to norma. No ale fakt, janusze, którzy proszą o jakieś papierki to zawsze się trafią. Ja od razu po szkole średniej zacząłem robić swoje projekty, potem szukałem roboty i nikt mnie nigdy nie pytał o ukończone studia czy inne tego typu pierdoły xD
@loczyn: wystarczy mi to robić, za pracuje przy wizualizachach dla klientów zza granicy i zarabiam dobrze. zacząłem się rozglądać z ciekawości za etatem w polsce i co? gnój gdzie studenci za flaszkę psują cały rynek. Dobrze, że większość tego bydła nie zna języków obcych to zostaje na tym polskim podwórku i pracuje za żołądkową gorzką
@Krejziismylife: Nie twierdzę, że to dużo, a już na pewno nie w Warszawie. Ale w Krakowie, jeszcze dwa lata temu, widziałem ogłoszenia dla grafików 2d, za mniej niż minimalną krajową. Serio.
@AsymmetricGentleman: robię to, po prostu bawi mnie polski rynek XD. Polacy wszędzie gdzie się nie pojawią robią chlew i tak samo jest z rynkiem grafików 3d.
@diarrhoea: no to ciekawie. Okropne to jest, że janusze krzyczą "będziesz mieć do portfolio" a przyjdą ludzie co się na to zgodzą. Dobrze tylko, że większość ludzi co się nie szanuje nie zna angielskiego, to zepsują tylko polski rynek
@DobrzeNaoliwioneLozysko: ale ja zarabiam 3 razy więcej niż za to samo proponują w polsce XD Po co mi to? Po co mam się uczyć animacji skoro zarabiam dobrze i lubię to? XD
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°)
Jeżeli są tu utalentowani graficy to nawet nie przeglądajcie ofert pracy bo raka można dostać XD
#3dsmax #blender #grafika3d
A potem oferta pracy 4-6k brutto w warszawie XD
@Krejziismylife: FYI. Utalentowani graficy nie szukają pracy.
@loczyn: no wiadomo, bo przecież każdy pracuje po 30 lat w jednym miejscu. CHRUM CHRUM
@Krejziismylife: robisz mebelki i wizki robi to chyba co drugi absolwent szkoły o profilu grafika. Duży popyt, mała podaż i się dziwisz, że jest gnój? Idź w coś innego. 3D to nie tylko wizki.
Ale w Krakowie, jeszcze dwa lata temu, widziałem ogłoszenia dla grafików 2d, za mniej niż minimalną krajową.
Serio.
Ogarnij coś kreatywnego, naucz się to animować.
Po co mi to? Po co mam się uczyć animacji skoro zarabiam dobrze i lubię to? XD
@diarrhoea: już nie p-----l, bo u mnie juniorzy od 2d i mega podstawowych animacji dostają 3500 na rękę.
Średnich rozmiarów {50 osób) Agencja marketingowa w Warszawie.
Ogólnie branża kreatywna w Polsce to dramat.