Wpis z mikrobloga

@ElLama: Żeby 14 LAT być KAŻDEGO DNIA z dzieckiem, to serio z rodzicami coś nie tak.

Dzieciak już w wieku 4-5 lat powinien potrafić chociaż na weekend pojechać do dziadków, dalszej rodziny, zostać na noc u znajomych itd. 8-10 lat to już czas kolonii. I to dla jego dobra, aby nie był uzależniony od rodziców.

Nie zdziwię się jak po kilku dniach takiego obozu zadzwonią opiekunowie, że jednak trzeba po
  • Odpowiedz
@ElLama: Nie wiem czemu ale mi sie przypomnial kawal:
Pukanie do drzwi. Otwiera właściciel. Za drzwiami stoi mężczyzna i trzyma pod pachą dwie trumny.
- Dziękuje my niczego nie zamawialiśmy.
- Proszę Pana, nie ma za co dziękować, dzieci z koloni panu przywiozlem.
  • Odpowiedz
@ElLama: nikt kto ma dziecko nie powinien twierdzic, ze zycie z dziecmi jest latwe i przyjemne. Nie mniej dzieci wiele trudów wynagradzają, tym jakie potrafia byc swietne. Czasem nie moge doczekac sie jak juz będą duze i samodzielne, ale czesto jak widze jaka moja corka jest teraz urocza i kochana, chcialbym zeby nigdy nie dorosla. Daje mi mase najczystszego i nieskazitelnego szczescia, po prosu siedze i patrze jak sie bawi
  • Odpowiedz
@PachneImbirem: Ale ja nie dyskutuję z tym, że dzieci w różnym wieku są gotowe. Dlatego podałem przedział. Znam dzieciaki, które ze starszym rodzeństwem już w wieku 6 lat mogły spokojnie jechać. Ale w mojej ocenie jeśli prawidłowo rozwijające się dziecko w wieku 10 lat nie ogarnia się na tyle, żeby pojechać na obóz to coś jest nie teges...
  • Odpowiedz
  • 1
@ElLama ja na przykład lubię spędzać czas że swoim dzieckiem lvl5 i nie przeszkadza mi w niczym. Jak pojechał na wakacje z dziadkami to niby się cieszyłem, ale tak naprawdę tęskniłem
  • Odpowiedz
Wszyscy ktorzy pisza, ze osoby ktore nie chca dzieci badz ich nie lubia zmienia zdanie i sami zaczna je chciec jak dorosa, kojarza mi sie z osobami, ktore twierdza, ze ateistiom sie odwidzi na lozu smierci i zaczna wierzyc w boga xD

@ogkush: przeczytałeś komentarze? Ani jedna osoba tak nie napisała, za to jest sporo osób wyśmiewających rodziców albo piszących, że nie powinni mieć dzieci
  • Odpowiedz