Aktywne Wpisy

Mck_98 +438
Nie do końca rozumiem hejt na użytkowanie ciężarówek w mieście jako osobówki. Sam się takowymi nie poruszam, natomiast podobają mi się i widzę szereg plusów w tych autach:
+siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno jadąc w nocy
+duży prześwit, wygodny na miejskie, dziurawe drogi i krawężniki
+wygodnie się wsiada i wysiada
+dobra widoczność podczas jazdy
+siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno jadąc w nocy
+duży prześwit, wygodny na miejskie, dziurawe drogi i krawężniki
+wygodnie się wsiada i wysiada
+dobra widoczność podczas jazdy
źródło: 1000042058
Pobierz
Apiro +102
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

W 1998 roku odsprzedał 8ha pod budowę autostrady i zostały mu "marne" 4ha które systematycznie dzielił i odralniał i sprzedawał na działki o powierzchni 10ar.
Finalnie zostawił sobie 50ar na których ma dom i od pyty
no ale co sie dziwie jak dostała mieszkanie 70mkw po dziadku w centrum miasta xD
Zawsze można było 40 lat PRL przepierdzieć w stołek w jakimś Urzędzie Niczego i Beznadziei jako referentka ds. niczego, podbijając pieczątki na papierkach wymyślonych tylko po to, by były. Dostać mieszkanie z przydziału za wkład własny o wartości odpowiadającej 50 dolarom a potem wykupić je w latach 90. za grosze.
Do tego emeryturka po zmarłym mężu, który robił w jako górnik/hutnik/stoczniowiec, gdzie cała gospodarka składała
@100mph:
Co?
Komentarz usunięty przez autora
@SkorpionX Ale jeszcze takich jak nie było, na jesień za płytę OSB płaciłem 100zł a teraz 297zł ( ಠ_ಠ)
Komentarz usunięty przez autora
To przyzwyczajenie, że od dziada pradziada zaczynało się i kończyło w podobnym stanie świata. Teraz nie wiadomo jakie globalne wydarzenie wystąpi, które może zmienić sposób życia prawie wszędzie. Stąd też stres itd.
@LajfIsBjutiful: obawiam się, że mijasz się z prawda. Siła nabywcza dzisiejszej średniej krajowej jest wyższa niż silanmabywcza średniej krajowej lat 90tych. Ja żyłem w tamtych czasach i pamietam, że kupno nie tyle mieszkania, ale kupno samochodu, to było wydarzenie epokowe w życiu przeciętnej rodziny. Kupno mieszkania wówczas było praktycznie nierealne. Dodatkowo otrzymanie normalnego kredytu było wtedy niemal niemożliwe, popularne za to były