@LonNon: Hahahaha, problemy katoli. Tak to jest jak się pasa na garnuszku panstwa takiego molocha, którego nikt nie kontroluje i jest wyjęty spod prawa. Mamusia nie dopilnowała, to chować na komunalny i po problemie. Jaką władzę ma ksiądz nad jej ciałem?
@LonNon jaaa #!$%@? żeby człowiek nawet po śmierci był czyimś niewolnikiem to już słów na ten ciemnogród brakuje. Że wy sie tak katole dajecie poniżać to jestem w szoku xdd
@dzidek_nowak: tak, jak jesteś buddystą to na co ci koleś w sukience...
Potrzebne dokumenty: 1. karta zgonu - podstawowy dokument, wydawany przez lekarza, 2. akt zgonu - dokument wystawiany przez Urząd Stanu Cywilnego na podstawie karty zgonu i dowodu osobistego osoby zmarłej, 3. legitymacja ZUS lub ostatni odcinek emerytury lub renty osoby zmarłej, ewentualnie zaświadczenie o odprowadzonych składkach ZUS 4. dowód tożsamości (dowód osobisty lub paszport) osoby zlecającej pogrzeb, 5. akt
@LonNon: "To nie jest Pan tylko to jest ksiadz" Nie znam takiej płci ale spoko xD tylko dlatego, że baran ma magisterkę z teologii (lol) i jakiś nadbaran położył na nim ręce i go posmarował na rękach Ramą trzeba się do niego zwracać jak do księcia xD tfu na te kościelne psy. Cieszę się, że zerwałem wszystkie więzi z tą instytucją. Jak mi dzieciak kiedyś przyjdzie i powie, że chce się
Jak poczuł, że może wydoić i przy tym nie odprawiać to i kamera w rozmowie przestała być problemem. Dla nich waluta to śmierć i niewiedza, tak zawsze było i będzie.
@LonNon: jeszcze go poprawia żeby nie mówił do niego per pan.
Ja tam rozumiem ze on wierzy sobie w Jezuska i ze jest jego namiestnikiem ale wtedy niech on zrozumie za ja uważam się za namiestnika cesarza wszechświata i życzę sobie żeby zwracać się do mnie per „wasza ekscelencjo”. Albo przechodzimy na normalne pan/pani. Szkoda ze mało z księżmi mam do czynienia bo bym się trochę z nimi pobawiła.
@LonNon: czytam na onecie ze kuria łaskawie odniosła się mówiąc ze ksiądz zostanie zobowiązany do wydania oświadczenia. I tyle. Żadnej kary, żadnego rozwiązania zapobiegawczego. Jak nie masz telefonu i nie boisz się nagrac takiej świni to nic nie zrobisz.
@marekrz: nie no, nasrał mu do butów i dlatego nie chce dać mu zaświadczenia zeby zmarła miała pogrzeb tam gdzie chciała, no chyba ze po namowach za 800zł nie bedzie ujmował sie honorem, fakt, niesamowicie ciezka do oceny sytuacja
@marekrz: jakie to ma znaczenie? co musi się stać wcześniej, żeby ksiądz od ciebie żądał kasy za możliwośc przeprowadzenia pogrzebu w innym miejscu? wy katole to tak zawsze w bani macie #!$%@? xD?
@LonNon: Jezu co za najgorszy typ. "Ja nie jestem pan, ja jestem ksiądz", "to pana będzie kosztować, nie mnie". Mam nadzieję, że będzie miał jakieś postępowanie kościelne.
Miałem podobna sytuację w 2012r. Parafia podwyższenia krzyża Świętego na brynowie w Katowicach. #!$%@? czarne #!$%@? maczetami. Jeden na 10 jest normalny. Reszta to pazerne świnie.
Gdzie jest jakaś mapa w internecie gdzie znajdują się schrony atomowe w Polsce? Putin nie odpuści i będzie szedł na całość, bo dla niego to już jest być, albo nie być i nie ma dla niego odwrotu. #wojna #ukraina
#heheszki #bekazkatoli #patologiazewsi #polska
https://www.wykop.pl/link/6180911/kler-800-zl-za-karteczke/
Zawsze mnie śmieszy, jak katolicy się oburzają na politykę watykańskiej korporacji, sami ja nieustannie dotując.
Komentarz usunięty przez autora
Potrzebne dokumenty:
1. karta zgonu - podstawowy dokument, wydawany przez lekarza,
2. akt zgonu - dokument wystawiany przez Urząd Stanu Cywilnego na podstawie karty zgonu i dowodu osobistego osoby zmarłej,
3. legitymacja ZUS lub ostatni odcinek emerytury lub renty osoby zmarłej, ewentualnie zaświadczenie o odprowadzonych składkach ZUS
4. dowód tożsamości (dowód osobisty lub paszport) osoby zlecającej pogrzeb,
5. akt
Nie znam takiej płci ale spoko xD tylko dlatego, że baran ma magisterkę z teologii (lol) i jakiś nadbaran położył na nim ręce i go posmarował na rękach Ramą trzeba się do niego zwracać jak do księcia xD tfu na te kościelne psy. Cieszę się, że zerwałem wszystkie więzi z tą instytucją. Jak mi dzieciak kiedyś przyjdzie i powie, że chce się
Ja tam rozumiem ze on wierzy sobie w Jezuska i ze jest jego namiestnikiem ale wtedy niech on zrozumie za ja uważam się za namiestnika cesarza wszechświata i życzę sobie żeby zwracać się do mnie per „wasza ekscelencjo”. Albo przechodzimy na normalne pan/pani. Szkoda ze mało z księżmi mam do czynienia bo bym się trochę z nimi pobawiła.
Ja w takich przypadkach zawsze rzucam cytatem z gry o tron, "Kiedy król musi przypominać, że jest królem, nie jest prawdziwym władcą"
Komentarz usunięty przez autora
@doznanie: no właśnie nie do końca, większość cmentarzy w Polsce należy do kościoła, więc bez wizyty u księdza się nie obędzie
Przecież słychać, że to jest tylko część rozmowy od pewnego momentu.
@BetPay: na razie się nie zapowiada
Komentarz usunięty przez moderatora