Aktywne Wpisy

szcz33pan +1998
Koniec roku to czas podsumowań, zatem znowu trzeba było sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: Indeks_Kebaba_2025_grudzien
Pobierz
balbezaur +679

#4konserwy #neuropa #kultura #spoleczenstwo #azja
@Luks_x: Gorszego przykładu dać nie mogłeś. Tak samo masz w USA, Chinach czy właśnie Japonii.
@Luks_x: Te rankingi nie opierają się na żadnych danych, takich jak morderstwa, kradzieże czy rabunki. Żadnej metodologii, tylko subiektywizm autora. Japonia jest bezpieczniejsza według statystyk od każdego kraju UE. Nie zdziwiłbym się gdyby Europa finansowała takie kłamliwe artykuły xD
@Xing77
@Katsukyun: Mowa była o EU i Japonii. Gdzie w Japonii masz takie różnice jak w EU? I gorące i zimne miejsca? Przecież to mały kraik. Możesz co najwyżej iść w góry i będzie chłodniej. Ale nie masz rozpiętości jak Skandynawia i Hiszpania.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate
https://www.google.com/amp/knoema.com/atlas/topics/Crime-Statistics/Assaults-Kidnapping-Robbery-Sexual-Rape/Robbery-rate%3fmode=amp
Można szukać i szukać.
@Xing77: co?? UE jest jedną z najbardziej rozwiniętych technologicznie regionów świata. Wiele krajów UE nie ustępuje pod tym względem nawet USA, o dekadenckiej Japonii nie wspominając
@Luks_x: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1623715041tX7TPKVak6w97niwEzn7im.jpg
Pobierz@Katsukyun No właśnie. Masz całkowitą rację. Nie wiem kto normalny byłby w stanie powiedzieć, że w Japonii nie na zróżnicowania klimatycznego, ale to kwestia ignorancji. Japonia małym krajem? Chyba ktoś tu pisze o innej Japonii, ale takiej nie znam. Kwestionowanie bezpieczeństwa Japonii (czy Azji) jako kraju bardziej niebezpiecznego od Europy przemilczę, bo to już naprawdę....
Europa nigdy nie będzie tak bezpieczna jak Japonia, ale to
@Luks_x: cały czas poruszam się w kontekście stref klimatycznych. Tutaj duży/mały to nie tylko powierzchnia ale odległości między granicami kraju. W przypadku Japonii to ~3k kilometrów, gdzie dla Polski ta wartość sięga niewiele powyżej 700
edit: wrzuciłem ustawioną w stosunku do
Jeśli chodzi o zewnętrzne to w przeciwieństwie do Europy która kombinuje co raz to bardziej jak oddalić się od USA/NATO, to Japonia mocno na nich polega, i za to należy im się chwała, że ichniejszym politykom nie przychodzą tak durne pomysły jak u nas.