Wpis z mikrobloga

@musztym: Jak tak się przyjrzeć bliżej UE to w sumie tak.

@ZaplutyKarzelReakcji Z powodów kulturowo-mentalnościowych. Osobiście nigdy nie byłem fanem kultur zachodnich bo brakuje mi w nich ,,tego czegoś".

Neko-chan51: Nie twierdzę, że jest idealna, ale na przykład spora część Europy ma dość wysokie bezrobocie, więc...
  • Odpowiedz
@musztym: Jeśli już UE miałaby upaść to z powodu własnego zacofania technologicznego i kultury która promuje dziś chamstwo i bezpośredniość wśród ludzi. Wystarczy spojrzeć na to jakiego języka używają młodzi lub emigranci zarobkowi. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Xing77: Polecam jednak trochę zapoznać się z kultura Japonii i tym jakie maja problemy.

Co do seksu i ich problemów z dzietnością to w Japonii jest ogromny odsetek par, które w ogóle nie uprawiają seksu. Tryb życia i kultura zabija u Japończyków życie seksualne
  • Odpowiedz
@ZaplutyKarzelReakcji:

Co do seksu i ich problemów z dzietnością to w Japonii jest ogromny odsetek par, które w ogóle nie uprawiają seksu. Tryb życia i kultura zabija u Japończyków życie seksualne

No właśnie. Dlatego to kolejny plus.

A co do problemów to Japonia ma ich wiele, ale i tak uogólniając wychodzą lepiej niż Europa pod wieloma względami.
  • Odpowiedz
A co do problemów to Japonia ma ich wiele, ale i tak uogólniając wychodzą lepiej

@Xing77: Na jakim polu lepiej? Konkretnie. Weź pod uwagę, że u nas jest biezpiecznie, bogato, dużo swobody, dużo ciekawych miejsc, ogromne możliwości pod każdym względem. Chcesz ciepło mieszkasz gdzie ciepło, wolisz zimno? Nie ma problemu.
Ogólnie mimo różnego rodzaju problemów to UE jest prawdopodobnie najlepsze miesce do życie na świecie.
Chyba przedmówca ma rację, że
  • Odpowiedz
@ZaplutyKarzelReakcji: Oczywiście, że wychodzi.
W Japonii nie ma tylu zamachów co w Europie, a z racji głównie monoetnicznego społeczeństwa opartego na zasadach nie ma możliwości, by dochodziło do takich konfliktów i zadym jak ma to miejsce w Europie czy na Zachodzie.

@Luks_x:

Weź pod uwagę, że
  • Odpowiedz
W Japonii czy w Azji jest znacznie bezpieczniej. Nie ma tam dresów czy dzielnic no-go gdzie ktoś by szukał okazji do zaczepek.

@Xing77: Rzuciłem zapytanie w google i w 3 pierwszych linkach na topie są kraje europejskie, Japonia 9

Połowa Europy tonie w bankructwie. Druga połowa nawet jeśli bogata to dość
  • Odpowiedz
@Luks_x:

Rzuciłem zapytanie w google i w 3 pierwszych linkach na topie są kraje europejskie, Japonia 9

To rzeczywiście mnie zaorałeś.
  • Odpowiedz
Z czego głównie jest to dług wewnętrzny. Problemem jest tu tylko kwestia demografii, aczkolwiek nie sądzę, by Japonia w najbliższym okresie się tak otworzyła na obcokrajowców jak Europa.

@Xing77: Szczerze to nie wiem. Jednakże nawet jeśli to w dzisiejszym świecie to nie wiem czy to plus. Jakiś czas temu słuchałem wywiadu i było o tym długu. Było porównanie ile lat po bankructwie wraca się do łask banków i można znów pożyczać. Dawniej było to xx lat (nie pamiętam wartości), a po ostatnim bankructwie któregoś z tych krajów Rosja, Argentyna i Brazylia było to 2 lata. Ponieważ po bankructwie znów mają kasę by jak coś oddać, a jak się nawarstwi to już nie bardzo. Wybacz, że brak szczegółów, ale serio nie pamiętam konretów, a nie chcę Cię wprowadzić w błąd.

To zależy co i dla kogo jest
  • Odpowiedz