Aktywne Wpisy

srgs +176
marza jest marza bo wiadomka ze mieszkanie jest jak capucina
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: Global-Insulin-Price-e1699935372494
Pobierz
Mariaci +40
Czy ja dobrze rozumiem,że babka, która
-chodziła do szkoły w Kalinowce w Rosji,
-posiada podejrzanych znajomych
-jest zakochana w anatomii skóry specjalizuje się w upiększaniu brwi
jest asystentką polskiego premiera!?
-chodziła do szkoły w Kalinowce w Rosji,
-posiada podejrzanych znajomych
-jest zakochana w anatomii skóry specjalizuje się w upiększaniu brwi
jest asystentką polskiego premiera!?
źródło: temp_file7367238985622290173
Pobierz

#4konserwy #neuropa #kultura #spoleczenstwo #azja
@Xing77: kurla znowu ue upada? :(
@ZaplutyKarzelReakcji Z powodów kulturowo-mentalnościowych. Osobiście nigdy nie byłem fanem kultur zachodnich bo brakuje mi w nich ,,tego czegoś".
Neko-chan51: Nie twierdzę, że jest idealna, ale na przykład spora część Europy ma dość wysokie bezrobocie, więc...
@Xing77: Ale retorykę masz podobą
To
Co do seksu i ich problemów z dzietnością to w Japonii jest ogromny odsetek par, które w ogóle nie uprawiają seksu. Tryb życia i kultura zabija u Japończyków życie seksualne
No właśnie. Dlatego to kolejny plus.
A co do problemów to Japonia ma ich wiele, ale i tak uogólniając wychodzą lepiej niż Europa pod wieloma względami.
@Xing77: Na jakim polu lepiej? Konkretnie. Weź pod uwagę, że u nas jest biezpiecznie, bogato, dużo swobody, dużo ciekawych miejsc, ogromne możliwości pod każdym względem. Chcesz ciepło mieszkasz gdzie ciepło, wolisz zimno? Nie ma problemu.
Ogólnie mimo różnego rodzaju problemów to UE jest prawdopodobnie najlepsze miesce do życie na świecie.
Chyba przedmówca ma rację, że
W Japonii nie ma tylu zamachów co w Europie, a z racji głównie monoetnicznego społeczeństwa opartego na zasadach nie ma możliwości, by dochodziło do takich konfliktów i zadym jak ma to miejsce w Europie czy na Zachodzie.
@Luks_x:
@Xing77: Rzuciłem zapytanie w google i w 3 pierwszych linkach na topie są kraje europejskie, Japonia 9
To rzeczywiście mnie zaorałeś.
@Xing77: Szczerze to nie wiem. Jednakże nawet jeśli to w dzisiejszym świecie to nie wiem czy to plus. Jakiś czas temu słuchałem wywiadu i było o tym długu. Było porównanie ile lat po bankructwie wraca się do łask banków i można znów pożyczać. Dawniej było to xx lat (nie pamiętam wartości), a po ostatnim bankructwie któregoś z tych krajów Rosja, Argentyna i Brazylia było to 2 lata. Ponieważ po bankructwie znów mają kasę by jak coś oddać, a jak się nawarstwi to już nie bardzo. Wybacz, że brak szczegółów, ale serio nie pamiętam konretów, a nie chcę Cię wprowadzić w błąd.
Żyjesz we własnym świecie?