Aktywne Wpisy

Shyvana +13
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
sloniasek +259

Przez 33 lata pracy kobieta przelewa do ubezpieczyciela społecznego łącznie około 303 tys. zł (33 lata razy 12 miesięcy razy 765 zł), a mężczyzna przez 37 lat - 399 tys. zł. Mamy więc 96 tys. zł różnicy na niekorzyść mężczyzn.
Jeśli przeliczyć to na konkretne kwoty wypłat, to panowie dostają łącznie średnio 345 tys. zł emerytur w ciągu swojego życia, a panie 450 tys. zł. Mężczyzna dostanie więc około 44 tys. zł mniej niż wpłacił, a kobieta 147 tys. zł więcej niż wpłaciła.
https://www.money.pl/emerytury/wiadomosci/artykul/system-emerytalny-emerytury-kobiet-emerytury,160,0,2400160.html
#dyskryminacjamezczyzn
#nieczekam107lat
#pieklokobiet
#pieklomezczyzn
#rownouprawnienie
tag do czarnolistowania: #dyskryminacjaemerytalna
źródło: comment_1622093427KN59RNENOSGp1a5Kyy82yI.jpg
Pobierzźródło: comment_1622093723SDHQn9FmFwM6M5QCEItf4c.jpg
PobierzWiek emerytalny powinien być równy albo niższy u mężczyzn, chociażby z tego powodu jak wygląda zdrowie mężczyzny po 40 latach pracy w budowlance czy jakiejkolwiek innej fizycznej pracy. Zna ktoś kobietę, która z--------a do emerytury fizycznie? W większości przypadków są to prace biurowe, może jakaś kasa czy okienko na poczcie kiedy mężczyźni często z----------ą fizycznie, do tego często ignorując zdrowie ze strachu przed utratą środków do życia bo L4
@smk666: malpla na sniadanie + 4pak na obiad, nie kazdy dlugo pociągnie nantakiej diecie (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Arbuzbezpestkowy: różnicę 100 tys pokrywają inni mężczyźni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@janusz-lece:
Abstrahując od tej smutnej rzeczywistości jednak dźwiganie worków z cementem na rusztowanie w w mróz/ulewę/skwar ma daleko bardziej negatywne skutki dla 60-letniego organizmu niż praca w ciepłym w biurze.
Kek xD idź sobie zobacz kto w fabrykach pracuje
@szubiduba: albo w marketach
Komentarz usunięty przez moderatora
@smk666: tak, moja mama, babcie, ciocia
Ogólnie nie jest jakieś niezwykłe zjawisko, przynajmniej w moich stronach
Ok, jak to z dowodami anegdotycznymi mogę się mylić. Bazowałem na tym, że spośród znajomych i rodziny kobiety w tym wieku pracują właśnie w biurze lub lekkich usługach (np fryzjer) a faceci na budowach albo w fabryce brudu i smrodu.
Poza tym kobiety nadal wykonują 80% nieodpłatnej pracy jaką jest opieka nad domem, dziećmi i mężem. Większość kobiet po 50 to praktycznie służące swoich mężów,