Aktywne Wpisy
inyourbrain +307
Czy wy jesteście normalni na tym wykopie? Który system pozwala na to, by mieć ponad tysiąc aktywnych sesji, które są aktywne przez ponad rok? Rozumiem, że teraz mam wszystkie pojedynczo usuwać? Nawet nie ma możliwości usunięcia wszystkich jednym kliknięciem. Czy może powinienem napisać skrypt (z racji bycia #programista15k), który wyczyści wszystkie jednocześnie? Później się dziwicie, że konta są "wykradane", gdy sesje żyją w nieskończoność?
@wykop @m__b @a__s
#wykop #programowanie #security
@wykop @m__b @a__s
#wykop #programowanie #security
dddobranoc +190
Marzy mi się taki 7-dniowy bojkot restauracji, kawiarni itp.
Żeby przez tydzień ludzie nie chodzili do tych miejsc za to, że:
- espresso 12zł
- cappucino 18zł
- kawa z 5 kostkami lodu 22zł
- pizza 45zł
- jagodzianka 22zł
- 100g makaronu z sosem 44zł
- kebab 32zł
- pierogi na jarmarku 5zł/szt
- piwko 18zł
- szklaneczka coli 10zł
- burger z przyczepy 40zł
- rosół z japonii 45zł
+
Żeby przez tydzień ludzie nie chodzili do tych miejsc za to, że:
- espresso 12zł
- cappucino 18zł
- kawa z 5 kostkami lodu 22zł
- pizza 45zł
- jagodzianka 22zł
- 100g makaronu z sosem 44zł
- kebab 32zł
- pierogi na jarmarku 5zł/szt
- piwko 18zł
- szklaneczka coli 10zł
- burger z przyczepy 40zł
- rosół z japonii 45zł
+
Przez 33 lata pracy kobieta przelewa do ubezpieczyciela społecznego łącznie około 303 tys. zł (33 lata razy 12 miesięcy razy 765 zł), a mężczyzna przez 37 lat - 399 tys. zł. Mamy więc 96 tys. zł różnicy na niekorzyść mężczyzn.
Jeśli przeliczyć to na konkretne kwoty wypłat, to panowie dostają łącznie średnio 345 tys. zł emerytur w ciągu swojego życia, a panie 450 tys. zł. Mężczyzna dostanie więc około 44 tys. zł mniej niż wpłacił, a kobieta 147 tys. zł więcej niż wpłaciła.
https://www.money.pl/emerytury/wiadomosci/artykul/system-emerytalny-emerytury-kobiet-emerytury,160,0,2400160.html
#dyskryminacjamezczyzn
#nieczekam107lat
#pieklokobiet
#pieklomezczyzn
#rownouprawnienie
tag do czarnolistowania: #dyskryminacjaemerytalna
Już wołam, @KRISSVector
Nie jest jedyną osobą, inni też wrzucają znaleziska ale ona jest najgłośniejsza w tym co robi. I za to jej się też nie raz oberwało.
Raz jeszcze, podaj mi tak szeroko zakrojoną akcję dla kobiet jak movember dla mężczyzn. Już już! A no i nie wiem
@niochland: Przecież kobiety wpłacają do systemu emerytalnego znacznie mniej od mężczyzn, a najgorszym jest fakt, że pobierają z niego więcej niż wpłaciły. Oczywiście kobiety obecnie chcą wycenić swoją pracę w domu, żeby ten "dodatkowy etat" doliczyć sobie do emerytury. Wszędzie
Tym facetom się w dupach poprzewracało, chcą specjalnych praw, jak jacyś geje phi! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A kto placi tej zonie za:
- mieszkanie
- jedzenie
- ciuchy
- i milion innych rzeczy, za ktore trzeba w zyciu placic.
A jak jest dziecko to kto placi polowe na utrzymanie tego dziecka?
Nieodplatnej xD
Czy Wy czasem myslicie zanim napiszecie, czy kazda mozliwa okazje wykorzystujecie by zrobic z siebie ofiare? xD
Poza tym wszystko ma dwie strony medalu. Np. przestawia się, to, że kobiety żyją dłużej jako jakiś super przywilej, ale warto też pamiętać, że mężczyźni częściej nadużywaja alkoholu, palą, więcej jedzą (więcej mężczyzn ma nadwagę) oraz olewają profilaktykę. Dlatego lepiej by było skierować energię na
Ja mówię o sytuacjach gdzie oboje ludzi pracuje, a i tak dzieciaki i dom jest na głowie baby,
Uwielbiam to wyparcie u wykopków. Już z jednym takim tutaj rozmawiałam xD
No to ciekawe co facet robi z roznica xD Na pewno nie przeznacza ich na rodzine, tylko dziwki i koks. Chryste, odstawcie juz tego netflixa xD
Ale co ja wypieram? Jak zarabia wiecej, to super. Niech facet wtedy robi wiecej.
@taukuZielonka: zostawia dla siebie? Ja jestem w takim związku, ze każdy się dorzuca po równo i resztę zostawia dla siebie. Co w tym dziwnego? Większość osób tak żyje, no chyba że wyznają tradycyjny model rodziny ale z tej rozmowy wynika, że raczej nie.
Teraz na emeryturze są ludzie którzy nie mieli takiego wyboru i stąd kobiety tkwiły w takich związkach, teraz naszczęście się to zmienia i kobiety mają większe wymagania co do faceta
Ale macie dzieci? Bo moze Ty myslisz, ze zlapiecie sie za raczki i facet ma juz placic na Ciebie? Co do obowiazkow w domu - tak jak pisalas, mozesz zmienic sobie na innego. Czemu spolecznestwo ma sie dorzucac?
@nika_blue
@taukuZielonka: co? Co dzieci mają do tego, po pierwsze? Po drugie gdzie napisałam, ze facet ma za mnie płacić jeśli pisałam wcześniej, że wszystko płacimy po równo?
Czemu