Aktywne Wpisy

Bycalboniebyc +330
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
o__0 +85
Na spacerze spotkaliśmy sarenki, ale nie jesteśmy patologicznymi sebastiankami z amstaffem żeby zakłócać im skubanie trawki
#pokazpsa #smiesznypiesek
#pokazpsa #smiesznypiesek

źródło: IMG_9136
Pobierz
Przez 33 lata pracy kobieta przelewa do ubezpieczyciela społecznego łącznie około 303 tys. zł (33 lata razy 12 miesięcy razy 765 zł), a mężczyzna przez 37 lat - 399 tys. zł. Mamy więc 96 tys. zł różnicy na niekorzyść mężczyzn.
Jeśli przeliczyć to na konkretne kwoty wypłat, to panowie dostają łącznie średnio 345 tys. zł emerytur w ciągu swojego życia, a panie 450 tys. zł. Mężczyzna dostanie więc około 44 tys. zł mniej niż wpłacił, a kobieta 147 tys. zł więcej niż wpłaciła.
https://www.money.pl/emerytury/wiadomosci/artykul/system-emerytalny-emerytury-kobiet-emerytury,160,0,2400160.html
#dyskryminacjamezczyzn
#nieczekam107lat
#pieklokobiet
#pieklomezczyzn
#rownouprawnienie
tag do czarnolistowania: #dyskryminacjaemerytalna
źródło: comment_1622093427KN59RNENOSGp1a5Kyy82yI.jpg
Pobierz@smk666: A to ktoś mężczyznom zakazuje pracy w biurze, albo bycia fryzjerem? Kto jest winny swojej pracy? Kobieta, która "zabiera" miejsca pracy? Czy mężczyzna, który taką pracę wykonuję?
Zrównanie wieku
Wśród starszych ludzi to babki zajmują się swoimi meżami, gotują, sprzątają, ogarniają dom, spójrz na swoje babcie, ciotki, sąsiadki. Zobacz w sklepie kto dźwiga siatki z zakupami, kto
@nika_blue: Nie do końca jestem pewien, czy są to zmiany na lepsze. A na pewno te zmiany postępują za szybko.
Masz rację, nie widzę powodu by się tutaj kłócić. Co mnie nie cieszy to to, że obowiązki domowe powoli dzielą się mniej-więcej po równo w młodszych pokoleniach.
@ediz4: Świetny pomysł :)
-mężczyźni sami nie dbają o swoje zdrowie i idą do lekarzy, kiedy jest już za późno, a to ma wpływ na statystki śmiertelności https://biznes.newseria.pl/news/mezczyzni-unikaja,p217426097
-na wykopie często się mówi, że jeśli kobieta chce zarabiać więcej to niech zmieni pracę. Czemu mężczyźni nie zastosują się do podobnej rady i jeśli nie chcą z---------ć do końca życia fizycznie to
@smk666: przecież tak jest tylko wg. Ustawodawcy fizyczną prace wykonuje górnik, żołnierz, poseł i policjant itp. reszta się nie przemęcza.
Ale proszę rozróżniaj życie prywatne od zawodowego. To, że kobieta ma lenia w domu to nie moja wina. Naprawdę. Z tego tytułu mnie nic nie obchodzi.
O to też. Niestety jesteśmy na tym polu bardzo dyskryminowani.
Wielu to obchodzi, na wykopie też są promocje badań dla mężczyzn, są przychodnie, które oferują pakiety badań dla mężczyzn. Tylko trzeba chcieć to zauważać. Jest jedna użytkowniczka, która promuje profilaktykę mężczyzn ale wykopki z jakiegoś powodu jej nie lubią i nawet obrażają kiedy wrzuca różnego rodzaju przypomnienia o wydarzeniach czy badaniach. Poza wykopem, który jest mocno toksyczny ludzie się tym interesują i