Aktywne Wpisy

ogurkiszony75 +84
ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
źródło: temp_file8278001896909241751
Pobierz
wscieklykabanos +36
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file8278001896909241751
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#programowanie chyba nie jest dla mnie. Zainteresowałem się tym w gimnazjum, po 10 latach udało mi się zostać junior frontend devem, uprzedzając to 3 letnią pracą jako obsługa klienta też w IT.
I teraz jakoś dziwnie mi pracować bez kontaktu z innymi, tylko same standupy i jakieś korpo-bullshitowe spotkania. Tak to się mogłem odezwać do klienta na różne sposoby i było jakoś ciekawiej.
Jak dostaję taski to jeden schodzi szybko, a drugi schodzi mi 2-3 razy więcej czasu niż projekt managerowie to wycenili. Niby nikt nie mówi że robię za wolno czy coś, ale nie lubię jak coś prostego mi nie pasuje.
Zastanawiam się czy nie popełniłem błędu wybierając kodowanie, bo mieszkając za granicą gdzie większość zawodów zarabia uczciwie i da się normalnie żyć to pewnie wybrałbym coś innego. W Polsce robiąc to można żyć jak pączek w maśle to mną też bardzo kierowało, ale z drugiej strony nie mogę powiedzieć że mi to nie odpowiada totalnie, bo jak miałem okazję robić to z fajną ekipą to fajnie się tworzyło, poza tym lubię "pomyśleć".
Zawsze chciałem zarządzać ludźmi / projektami i myślałem o zostaniu PM/Team leaderem albo zostać po prostu youtuberem i tworzyć treści. Na te pierwsze opcje się nigdzie nie dostanę bo nie mam studiów, jestem samoukiem a poza tym mam 24 lata.
Ktoś ma jakieś rady co powinienem zrobić? Nie wiem czy to ja wymyślam czy rzeczywiście chcę czegoś innego. Jeżeli polecicie coś innego to jak się tam dostać?
#psychologia #naukaprogramowania #kariera #korpo #praca #korposwiat #pracbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #609b7f1bfe0977000b8aef23
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Jeśli nie szukasz państwowej posady to czemu nie? Wymyśl kim chceż zostać, zaplanuj ścieżkę kariery i dąż do celu, na razie świetnie ci to idzie.
Zaakceptował: sokytsinolop
Chociaż średnio polecam i tęsknię za tym, że był PM od gadania z klientem, heh