Wpis z mikrobloga

@imargam_2137:
@bigos555: takie historie się dzieją, serio xd
W mojej rodzinie dzieciak lat 10 ze znajomymi wchodził notorycznie na prywatną posesję, żeby dokarmiać pieska bo sobie ubzdurał, że właściciel go głodzi. Nie pomagały prośby właściciela, no nic sobie z tego dzieciaki nie robiły. W końcu pies ugryzł jednego dzieciaka, który go głaskał i jego ojciec chciał odszkodowania, właściciel się wnerwił, porobił zdjęcia zniszczeń rabatek koło płotu, założył sprawę
  • Odpowiedz
@Qler: Kurde ja bym się bał podchodzić do płotu gdzie jest pies który ma w nazwie "na niedźwiedzie" a co dopiero skakać na jego ogródek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@enforcer: Na moich studiach architektonicznych jeden wykładowca opowiadał "jeśli ogrodzenie będzie zbyt wysokie i włamywacz zrobi sobie na nim krzywdę, to może oskarżyć".

Teraz jak dobrze pamiętam, to Prawo Budowlane określa maksymalną wysokość ogrodzenia na 2,2 m.
  • Odpowiedz
@xblackwidowx: działkę przed rozpoczęciem robót budowlanych powinnaś ogrodzić. Właśnie po to, żeby ktoś Ci nie wlazł i się nie utopił w "basenie", albo dzieciak nie wpadł do wykopu i go nie przysypało.
  • Odpowiedz
Mało w życiu widzieliście jeżeli nie wierzycie w takie historie

@pasterzzxc: To nie chodzi o to, że podobna historia nigdy nie mogła się zdarzyć. Czasem nawet kogoś piorun w #!$%@? trafi. Po prostu na takich grupkach, a w szczególności na wykopie, takie historie to w 99% bajt. Ludzie uwielbiaj się masturbować do takich zarzutek.
  • Odpowiedz
Wiadomo ze sąsiad dzban i sam sobie winien, ale z psem to trudniejsza sprawa. Bo to nie jest tak, że na twoim prywatnym terenie możesz robić co chcesz. Nie wolno ci stawiać zasieków ani pułapek, bo w przypadku interwencji służb, pogotowia czy strażaków ktoś mógłby na tym ucierpieć. Ba, na dobrą sprawę jak wykopiesz sobie dołek w ogródku to też powinieneś teoretycznie odpowiednio go oznaczyć i zabezpieczyć.
Pies na ogrodzonym terenie ma
  • Odpowiedz
@enforcer: Z tego co wiem to mamy tak #!$%@? prawo, że pułapki na złodzieji na własnej posesji są zakazane typu jeśli jakiś rów wykopiesz u siebie i złodziej wpadając w niego połamie sobie nogę to ty masz problem, nie zdziwiłbym się gdyby w tym wypadku podobnie to było traktowane i właściciel psa miałby problem.
  • Odpowiedz
pijany typ wpadł do oczka wodnego. Policjant nas poinformował wtedy, że jeśli jemu coś by się stało, to mamy kryminał.

uwielbiam porady prawne uzyskane od policjantów, zawsze są bardzo rzetelne XD

@agaciksa: @matra: z rybom, tak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
E tam to wcale nie musi być fejk, tym bardziej że nie było ich w domu, mnie w tym kraju już nic nie zdziwi a głupota ludzka szczególnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@enforcer: no oni chyba na łeb padli. Gonić p0laka, choćby tu miały wszystkie instancje w Polsce orzekać o tym, że jest debilem i dokonał włamu na posesję.
A ludzi piszących ze to b8 - chciałbym mieć tyle wiary w to, że ludzie NIE SĄ aż tak głupi. Jest znacznie gorzej, są dużo głupsi niż to, co czasem jest widziane na urywkach. Oczywiście to jakieś skrajności, ale jeśli się słyszy o
  • Odpowiedz