Wpis z mikrobloga

Pytanie do facetów:

Czy bałbyś się iść samemu o 3 w nocy po mieście? Zwykły spacer po ulicy, nie centrum, ale też nie jakieś podejrzane uliczki. Szczere odpowiedzi dawajcie, bo anonimowa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#warszawa #lodz #poznan #wroclaw #krakow #polska #szczecin #gdansk

Pytanie do facetów: Czy bałbyś się iść samemu o 3 w nocy po mieście?

• tak 9.3% (137)
  • nie 73.4% (1078)
  • troche 17.2% (253)

Oddanych głosów: 1468

• 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zimny-jak-lod: Wczoraj koło 3 w nocy wracałem z parapetówy kilka kilometrów na girach, po drodze minąłem grupkę kolesi idących środkiem drogi, minęliśmy się i jeden się drze SIEMANOOO. Odpowiedziałem NO WITAM i poszedłem dalej. Słyszałem jeszcze pytanie drugiego "Kto to był?", a koleś co się darł "jeden mój ziomeczek" :D

Do teraz się zastanawiam kto to był, bo jednak trochę ty wiary znam ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@Zimny-jak-lod: Za czasow studenckich czesto wracalem o tej porze do domu z okolic rynku na Nadodrze, niestety najczesciej nie pamietam drogi powrotnej wiec nie wiem czy sie balem (,)
  • Odpowiedz
@Zimny-jak-lod: za studenciaka się wracało kilka razy w tygodniu i nigdy nic się nie stało, a wynajmowałem w okolicy gdzie była masa sebiksów, raz tylko pamiętam że dwóch sebiksów zaczęło się kierować szybkim krokiem w moją stronę i już miałem pełne gacie ale okazało się że chcieli tylko papierosa odpalić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

obecnie to w------e na tłuczenie się autobusami po nocy i po prostu
  • Odpowiedz
@Zimny-jak-lod: W latach 90 tak, ale w sumie wtedy i o 16 w południe można było dostać w pysk w bramie, albo wrócić na boska. Dzisiaj jeśli nie szukasz problemów to cię nie znajdą bez względu jaka dzielnica i jaka pora.

Natomiast zauważyłem, że jak ktoś się boi to czasem lepiej wrócić później niż wcześniej. W weekendowy wieczór jak ktoś chce unikać ludzi pijanych a musi wracać wieczorem w nocy
  • Odpowiedz
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Prawda. Na ulicy w nocy odpukać jest o niebo lepiej niż lata temu. Za to niejeden porządny z wyglądu kierowca chciał mnie lac (mocni w gębie tylko oczywiwcie), za to, ze np. grzecznie zwróciłem uwagę, ze chodnik czy trawnik to nie miejsce dla auta :)
  • Odpowiedz
@Zimny-jak-lod: generalnie o tym nie myślę jak czasami wracam w nocy z imprezki, ale jednak jakby się zastanowić, to może nie tyle się boję, co mam obawę że mogę danej nocy mieć pecha i trafić na grupkę, której się nie spodoba dowolna cecha mojej osoby a na mojej dzielni (Ołbin) we Wrocławiu nie trudno o takie osoby. Nauczyłem się, że czasem lepiej przejść minimalnie dalej główną ulicą niż przechodzić przez
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Zimny-jak-lod: ja się też nie boję jak z pracy po północy czy o trzeciej, zresztą i tak tak śmierdzę fryturą, że nikt by mnie zgwałcić nawet nie chciał XD jak jacyś dziwni czy głośno ludzie są to przejść na drugą stronę albo słuchawki, głowa w dół i też czilera
#poznan #jezyce
  • Odpowiedz
@Zimny-jak-lod: zalezy gdzie, dzis juz nie. Ale z 10 lat temu robilem zmiany i mialem jedna na 3:30 w nocy, tak. To czasem tak srednio, dwa razy bylem bliski bycia skrojonym. Teraz nabralem 20 kilo masy miesniowej :)
  • Odpowiedz