Wpis z mikrobloga

Coś mi bardzo śmierdzi, że w UE wprowadzają jakieś paszporty szczepionkowe, wirus ma tak niską śmiertelność a szczepienia są wykonywane w tak dużej liczbie, że jak dla mnie to nie ma sensu, aby zabraniać niezaszczepionym przemieszczania się, tym bardziej że większość osób wirusa przeszła bezobjawowo; wystarczyłoby proste badanie przeciwciał.
Bardzo ta sprawa śmierdzi, wręcz cuchnie; dla własnego bezpieczeństwa lepiej się nie szczepić.

#koronawirus
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiem_wszystko: a to nie jest w interesie europy, żeby zmniejszyć ryzyko hamowania gospodarki, bo jakiś zaściankowy polaczek który naczytał się na całaprawda.pl o tym, że bil gates wciśnie przez szczepionke czipa 5g, wyjeżdżający do Niemiec na ogórki nie zaraził im znowu połowę miasta?
  • Odpowiedz
@damian_co_dalej: nie ale moge przeruchac polowe hotelowych sprzataczek a potem juz pojdzie lawinowo. Czy nie moge? Bo z tego co wiem jak jade na wycieczke to nie podchodze do kazdego i nie pluje mu w morde tym bardziej jak jestem zdrowy plus maseczki w zamknietych pomieszczeniach.
  • Odpowiedz
  • 2
@Mirek01 Wirus ma niską smiertelnosc ale paralozuje służbę zdrowia, popatrz nadprogowe zgony w Polsce, taki jest efekt wirusa i slabej sluzby zdrowia.
  • Odpowiedz
ale ja mam prawo nie szczepić się jeżeli nie chcę i nikt nie może zabierać mi z tego powodu swobód obywatelskich.

@Mirek01: nic bardziej mylnego xD
logika typu "ale ja mam prawo jeździć samochodem n------y i bez prawa jazdy kiedy chcę i nikt nie może zabierać mi z tego powodu swobód" xDxD
  • Odpowiedz
@Mirek01: jak skończysz już szurać, to przeczytaj jak ma działać ten "paszport". Nie blokuje ci on wjazdu do państwa, a nawet jak go posiadasz to mogą cię wysłać na kwarantannę i test. To jest jedynie ujednolicenie formy zaświadczeń o testach i szczepieniu. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Mirek01: a co jeśli spisek jest prawdziwy? Co jeśli wirus został stworzony w labolatorium i specjalnie wypuszczony? Co jeśli jego niska śmiertelność ma tylko trochę postraszyć i sprawdzić kto się zaszczepi?

Co jeśli te szczepionki nie są na niegroźnego koronawirusa, tylko wirusa którego dopiero wypuszczą, o blisko 100% śmiertelności - a na świecie mają zostać tylko ludzie mądrzy, którzy stosują szczepionki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mirek01: wybieram się na wakacje, w kraju do którego lece obowiązuje zasada:

Zwolnione z konieczności okazania negatywnego wyniku testu są:

· Osoby posiadające dokument potwierdzający zaszczepienie przeciw COVID-19 i dochowanie okresu aktywacji szczepionki.

Aktualnie, jedyna opcja to wydrukować zaświadczenie z portalu pacjenta i dymac samemu do
  • Odpowiedz
@Mirek01: Przecież każde państwo z osobna już dawno zdecydowało o restrykcjach odnośnie wpuszczania ludzi ze względu na wirusa (kompletne zamknięcia granic, kwarantanny, itd.). Unia chce te restrykcje załagodzić wymuszając, by państwa wzajemnie uznawały szczepienia swych obywateli - i to nazywamy "paszportem". Zresztą zamiast czekać na paszport rozejrzyj się dookoła, a wnet pojmiesz, że obostrzenia w komunikacji międzynarodowej trwają już kawał czasu. I żadne państwo nie chce się otworzyć na pozostałe
  • Odpowiedz