Wpis z mikrobloga

Coś mi bardzo śmierdzi, że w UE wprowadzają jakieś paszporty szczepionkowe, wirus ma tak niską śmiertelność a szczepienia są wykonywane w tak dużej liczbie, że jak dla mnie to nie ma sensu, aby zabraniać niezaszczepionym przemieszczania się, tym bardziej że większość osób wirusa przeszła bezobjawowo; wystarczyłoby proste badanie przeciwciał.
Bardzo ta sprawa śmierdzi, wręcz cuchnie; dla własnego bezpieczeństwa lepiej się nie szczepić.

#koronawirus
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiem_wszystko: idąc logiką nieszczepienia, zarażałbyś tych niezaszczepionych, o zaszczepionych nie musimy się tak martwić. Także jeżeli jesteś ozdrowieńcem, to nie jest to aż taka bariera dla wirusa jak szczepienie. Nie wiem wciąż co wy macie przeciwko tym szczepionką skoro już są twarde dowody na to, że one działają?
  • Odpowiedz
@muchmuchmuch: rozumiem, masz pełne prawo co pół roku do końca życia szczepić się kolejnymi dawkami, ale ja mam prawo nie szczepić się jeżeli nie chcę i nikt nie może zabierać mi z tego powodu swobód obywatelskich.
  • Odpowiedz
@Mirek01:

Przed wyjazdem do Kenii należy wykonać obowiązkowe/zalecane szczepienia, zaopatrzyć się w środki farmaceutyczne stosowane w profilaktyce/ leczeniu chorób występujących na terenie kraju oraz w leczeniu problemów zdrowotnych mogących wystąpić podczas podróży.

Wakcynacja przeciw żółtej gorączce (choroba wirusowa przenoszona przez komary), obowiązuje podróżnych udających się do 28 krajów endemicznego występowania choroby w Afryce i 13 krajów Ameryki Południowej, jak również osoby przebywające przejazdem (w co najmniej 12–godzinnym tranzycie) w ww.
  • Odpowiedz