@BarkaMleczna: z moich obserwacji wynika, że najczęściej o tej "wolności" p------ą Ci, co jebią u janusza i z----------ą firmowymi fabiami. To jest kwintesencja wolności w polszy.
moich obserwacji wynika, że najczęściej o tej "wolności" p------ą Ci, co jebią u janusza i z----------ą firmowymi fabiami. To jest kwintesencja wolności w polszy.
@murdoc: to masz mocno ograniczone pole tych obserwacji.
@SzycheU Kara finansowa w przypadku odmowy noszenia. Maseczki są nawet znośne, i pomagają na smog. Najgorsze są naciski na zrobienie godziny policyjnej, ograniczenia spotkań, zamykanie legalnych firm, aplikacje typu protego i google kwarantanna, utrudnienia podróżowania, areszt domowy, odciski palca w nowym dowodzie. Rządowi nie brakuje pomysłów na ograniczenie twojej wolności.
@ernst_stavro_blofeld: Co do lockdownu - nie popieram aczkolwiek noszenie masek, stanowiska do dezynfekcji w sklepach tak. A co zmieni niby ten odcisk palca w dowodzie? I tak rząd, bank, pracodawca mają wszystkie twoje dane.
@Tymajster: istnieje jeszcze coś takiego jak kalkulacja ryzyka, ale oj tam, oj tam. Poza tym, ten mem nie jest tylko o maseczkach, myślałam, że to oczywiste.
@SzycheU Nie wiem nawet co mam tobie odpisać, jeżeli nie przeszkadza tobie pełzający totalitaryzm I z góry traktowanie jak złodzieja, to właściwie do cyklicznych lockdownow też się przyzwyczaisz.
@BarkaMleczna: już to pisałem kiedyś, ale się powtórzę:
Jeśli ktoś twierdzi, że maseczka zabiera mu wolność to jego wolność odebrał mu ktoś inny dawno temu przez co teraz jest niedowartościowanym człowiekiem próbującym udowodnić swoją niezależność i wartość szkodliwymi społecznie zachowaniami.
@ernst_stavro_blofeld: Konieczność zapinania pasów w aucie też odbiera mi wolność wyboru dla bezpieczeństwa a mimo to przeciwko temu nikt nie protestuje.
#koronawirus
źródło: comment_1619517073rX6bKTdDSnrrbi746Sh9yV.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@BarkaMleczna: kurla zawsze xD
@murdoc: to masz mocno ograniczone pole tych obserwacji.
A co zmieni niby ten odcisk palca w dowodzie? I tak rząd, bank, pracodawca mają wszystkie twoje dane.
Jeśli ktoś twierdzi, że maseczka zabiera mu wolność to jego wolność odebrał mu ktoś inny dawno temu przez co teraz jest niedowartościowanym człowiekiem próbującym udowodnić swoją niezależność i wartość szkodliwymi społecznie zachowaniami.