Wpis z mikrobloga

Jak udało się postawić Tadeusza Rydzyka przed sądem? Co z tego wynika dla polskiej praworządności? Na pytania odpowiemy już dziś o 18.00 podczas rozmowy live z istotne.pl. Sprawę z Fundacją Lux Veritatis będzie komentował Szymon Osowski. Zapraszamy!
Panią Krystynę Pawłowicz również zapraszamy! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O sprawie pisaliśmy też tutaj: https://siecobywatelska.pl/mamy-termin-sprawy-karnej-z-fundacja-tadeusza-rydzyka/

Wołam:

__
Nie złość się na darmo! Przekaż nam 1%. Zrobimy, co trzeba. KRS 0000181348 www.siecobywatelska.pl/1-procent
#prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk #watchdogpolska #rydzyk #luxveritatis #pawlowicz
WatchdogPolska - Jak udało się postawić Tadeusza Rydzyka przed sądem? Co z tego wynik...

źródło: comment_1619449893Ua7ywfholpu22mqpwKYm8J.jpg

Pobierz
  • 181
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@v01dtec: nie wiem co pieprzysz ale pomyliłeś adres

@precz_z_komunia: No spoko... skoro uważasz, że podnoszenie o 100% (to nie żart, ani pomyłka) kosztów usług tylko dlatego, że są finansowane ze środków publicznych, jest w porządku. Gorzej jeśli nie masz tej świadomości. Ale masz?
  • Odpowiedz
ale o koszty które generuje obsługa tego obowiązku...

@ipa100: koszty, które generuje totalitaryzm będący naturalnym następstwem rezygnacji z jawności i przestrzegania prawa są nieskończenie większe. Przestań już opowiadać farmazony o tym, jak to strasznie drogo kosztuje urzędników przekazywanie informacji , do przekazywania których są zobowiązani. To są brednie.
Może też odbierzmy ludziom prawo do niezależnych sądów, bo to przecież kosztuje ?

sprawozdawczość pociąga za sobą dodatkowe bezproduktywne i nie zawsze
  • Odpowiedz
@abhagebhar: To nie farmazony czy brednie, tylko fakty.
Przeczytałeś dziennik ustaw od deski do deski? Nie? No to od tego zacznij, wtedy pogadamy.

Swoją drogą, sam sobie zaprzeczasz...

Weź się z tym zgłoś do Ministra Finansów, bo sprawozdawczość, którą nakłada rząd na przedsiębiorców jest absurdalna i generuje absurdalne zużycie czasu ( co widać po rankingach PL )
  • Odpowiedz
Przeczytałeś dziennik ustaw od deski do deski? Nie? No to od tego zacznij, wtedy pogadamy.

@ipa100: nie mam czasu bo muszę czytać wchodzące codziennie nowe idiotyczne przepisy dotyczące przedsiębiorczości.

oszustwa przedsiębiorców (nie tylko tych którzy bezpośrednio środki publiczne otrzymują w ramach zamówień czy innych okoliczności) uszczuplają budżet, a Ty mówisz, że kontrolowanie ich jest
  • Odpowiedz
nadużywanie prawa jest szkodliwe równie jak jego nieprzestrzeganie.

@ipa100: Oczywiście. A jaki to ma związek z Watchdog Polska ? Bo ztcw to oni niczego nie nadużywają jak na razie.
Za to znam multum przypadków, w których państwo i jego instutucje nadużywają aż zęby bolą.
  • Odpowiedz
@abhagebhar: Wybacz. Mimo, że informacja o którą pytasz nie jest informacją niejawną, to powtarzanie jej innymi słowami, tak abyś zrozumiał, wygeneruje po mojej stronie zbyt wysokie koszty.
Polecam udanie się do stosownego specjalisty, który za odpowiednią opłatą Ci to wytłumaczy. Od razu muszę uprzedzić, że ja nie świadczę takich usług.
  • Odpowiedz
@precz_z_komunia: No spoko... skoro uważasz, że podnoszenie o 100% (to nie żart, ani pomyłka) kosztów usług tylko dlatego, że są finansowane ze środków publicznych, jest w porządku. Gorzej jeśli nie masz tej świadomości. Ale masz?

@ipa100: lol, jeśli uważasz że podniesienie o 100% kosztów usług to nie szantaż tego kto chce ukryć finansowanie to albo jesteś dzieckiem albo jesteś po prostu głupi. Spółki akcyjne muszą prowadzić sprawozdawczość, myślisz
  • Odpowiedz
@precz_z_komunia: I po co te zaczepki? Argumentów Ci brak?
Przeniesienie kosztów sprawozdawczości narzuconej prawem na wszystkich klientów, nie jest szantażem, a normalną praktyką stosowaną przez wszystkich, z czego jak widać nie wszyscy zdają sobie sprawę ¯\_(ツ)_/¯

Przypomnij sobie dyskusję gdy będziesz narzekał na nadmiar urzędników albo na rozmycie odpowiedzialności w korpo. Tak tylko mówię.
  • Odpowiedz
@precz_z_komunia: Wylałeś już swoje żale? To teraz możesz zastosować się do tego co napisałeś.

@ipa100: napiszę jeszcze raz bo widzę że doniosłeś do moderacji gdy określiłem twój stan umysłowy. Tak więc jeszcze raz - manipulujesz, gdyż mówiłem szantażu w przypadku podniesienia kosztów o 100% z tytułu sprawozdawczości, a ty sugerujesz że szantażem miałoby być przenoszenie kosztów na klientów. Klasyka manipulacji, tej najbardziej tępej. Piszesz brednie, odpowiadanie na twoje
  • Odpowiedz
@precz_z_komunia: Myślisz, że jak rzucisz paroma epitetami to będziesz mieć rację?

gdy określiłem twój stan umysłowy

Nie jesteś kompetentny, ani uprawniony do tego by określać mój stan umysłowy. Ty po prostu chcesz mnie
  • Odpowiedz