Wpis z mikrobloga

Chcę kupić sobie #tablet #android jakiś 7-8" bo większe są już zbyt nieporęczne. Do oglądania netfliksa, jutuba, przeglądania internetu, ale też do grania. Głównie emulatory, czasem jakieś gry na Androida jak #pokemongo (dlatego 10 cali i więcej odpada).
#staregry #retrogaming tak do PS1, ale fajnie by było jakby gry z Nintendo DS też chodziły dobrze.

I właśnie mam problem, że tablety tej wielkości mają zwykle słabe specyfikacje, mało RAM i niska rozdzielczość, gorsze od mojego telefonu który ma 6GB RAM i 128GB ROM, rozdzielczość 1432x1436 z ekranem 4,6" (jest prawie kwadratowy bo to Unihertz Titan, właśnie szukam małego tabletu bo na tym telefonie nie wszystko dobrze działa z powodu tego ekranu).

Uda się znaleźć coś w Polsce takiego czy trzeba szukać czegoś w Chinach z #aliexpress #gearbest #banggood ?
Piszę z zapytaniem głównie dlatego, że wygląda na to, że będzie trzeba szukać z chińskich sklepów, a nie kupowałem tak nigdy elektroniki, nie wiem na co zwracać uwagę by nie dostać bubla.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Okayama: Z Windowsem mam juz netbooka/tablet z odpinana klawiatura. Ma 10 cali i jest wlasnie czesto za duzy w podrozy do uzycia jako tablet.
Potrzeba mi wlasnie urzadzenia mniejszego i z Androidem.
  • Odpowiedz
@Czymsim: szczerze tablety w swojej cenie rzadko dorównują smartfonom + zazwyczaj nie mają SIM. Jedyna zaleta to duży ekran. Jednak między 6.5-6.7 a 7-8 imo jest tak mała różnica, że względem jakości bardziej opłacalny jest smartfon.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
tak do PS1, ale fajnie by było jakby gry z Nintendo DS też chodziły dobrze.

@Czymsim: To naprawdę nie są wymagające emulatory - ePSXe działał mi bez zarzutu na Samsungu Galaxy s3, DraStic nie robił absolutnie żadnych problemów na Samsungu Galaxy s6 (na s3 nie miałem okazji przetestować). Myślę więc że o performance emulatorów nie musisz się martwić bez względu na to co kupisz.
  • Odpowiedz