Wpis z mikrobloga

@widmo82: nie spotkałem się aby chwalił rząd PiS jako taki. Może jakieś pojedyncze posunięcia? Najbliżej mu do "wolnościowej" konfy. O polskiej polityce ma blade pojęcie siedząc na Majorce, często wygaduje głupoty w tym temacie.
  • Odpowiedz
@trevoz: czytam co jakiś czas od 2015 roku, generalnie w większości przypadków ma rację, co okazuje się po czasie. Szanuję za promocję ASE w racjonalny sposób. Wiadomo plusik za umiejętności budowania lejka omni, co świadczy o tym, że albo jest bardzo utalentowanym sprzedawcą, albo ma spore doświadczenie w biznesie, co-jeśli je ma- na pewno przekłada się na dobrą analizę fundamentów. Trochę beka, że nagrywa z jakimś Sajanami typu koniec świata
  • Odpowiedz
@trevoz Gość ma charyzmę, jest bardzo pewny swoich przekonań i sprawia wrażenie eksperta, co wielu wystarcza, aby go ubóstwiać. Dla mnie jest to taki Jerzy Zięba ekonomii.
  • Odpowiedz
@iustus_ultimus: poczekaj do czwartego tomu, może zmienisz zdanie o całości. To jest majstersztyk żeby za takie pieniądze opylić ludziom instrukcje obsługi exante czy tam difa.

Wcześniejsze tomy są w miarę ok dla początkujących, o ile przymknie się oko na wplatane tam foliarstwo... ale za te pieniądze jest wiele lepszych pozycji. Dla nieco bardziej już zorientowanych - szkoda czasu (w sensie ze długo się to czyta, a nic tam odkrywczego nie
  • Odpowiedz
@europa: nie ma. Jednak w tych pieniądzach kupisz kilka książek dużo bardziej merytorycznych. Dla kogoś o zerowej wiedzy polecam Finansowa Fortecę - za to co oferuje jest tania. Do tego Wspomnienia Gracza Giełdowego i Random Walk Down the Walk Street. Jak ktoś będzie szukał informacji dotyczących konkretnych informacji o instrumentach finansowych to już oddzielne lektury
  • Odpowiedz
@Silvervend: to ciekawe jak wielu wyznawców go broni mimo, że oficjalnie nie pochwalił się nigdy swoim portfolio czy wynikami. A to wbrew pozorom nic rzadkiego - pokazywał to Rokicki, Iwuć, wspominał o tym Zaorski. Taki Tomek Jaroszek nie boi się prowadzic małego portfela inwestycyjnego jawnie. Niestety potrzeba do tego odwagi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@iustus_ultimus: jak ktoś prognozuje silne zwały to mam na to czekać 10 lat? Wiadomo, że trafi. Jakoś nie odniósł się do swoich prognoz zwały w USA zaraz po wybraniu Bidena. Po co gadać takie głupoty? Lepiej powiedzieć jak Buffet - nie mam zielonego pojęcia gdzie będą rynki i uciąć temat
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@trevoz: gada dużo i czasem coś trafi, czasem go słucham, ale raczej pod kątem "co teraz palnie". Bardzo dużo wrzuca teorii spiskowych, które z założenia są nieweryfikowalne - gada jakieś hasło, podaje istniejący kontekst z informacji medialnych prawdziwych na czym buduje tezy, których nie da się potwierdzić.
Przez to że gada dużo to wiadomo, czasem coś trafi. Tak, też mogę zapowiedzieć, że w Egipcie spadnie śnieg - pytanie tylko, czy
  • Odpowiedz