Wpis z mikrobloga

@trevoz: Szanuje w opór, masa świetnych wniosków i cały zespół opracowujący raporty czy te detale na które on sie powołuje. Mega racjonalny, doświadczenie z wielu cykli a więc i zupełnie inna perspektywa.

Inteligentniejszy od wielu "wannabe", w---------ł z Polski - samo to niech wam da do myślenia ( ͡º ͜ʖ͡º)

Raporty są za
  • Odpowiedz
@Saeglopur: Właśnie też mam bardzo pozytywne zdanie o nim. Wiadomo, że gość popełnił kilka błędów, ale generalnie jego porady inwestycyjne się sprawdzają.

A pytam o zdanie na jego temat, bo widzę dużo hejtu w jego stronę, wyzywanie od szurów - co widać zresztą po powyższych komentarzach.

@bruhhhhhhhh: @IcyHot: @Zielonka696969: czemu?

@iustus_ultimus: również czytam od niedawna i jak dla mnie jest mega.
  • Odpowiedz
@Saeglopur: tutaj na tagu jest banda świeżaków, co kilka miesięcy na giełdzie inwestują i myślą, że pozjadali wszystkie rozumy świata. Ten tag to syf dużo gorszy od bankiera, bo tam przynajmniej wśród bagna się wyłowi cenne informacje. Tutaj jestem tylko dlatego, żeby badać nastroje januszy giełdowych, także nie dziw się, że ludzie tak o nim piszą. Ciekawym jest to, że wiele założeń z inteligentnego inwestora xxi wieku się potwierdziło, tylko
  • Odpowiedz
@trevoz: Często śmiałem się tu z jego niektórych teorii i 'najwyżej ocenianej książki o inwestowaniu w historii ludzkości' ale tak naprawdę to mam raczej pozytywne zdanie. Mam wrażenie, że siedzi na tej Majorce bo ciepło, zajara bobka na tarasie pod wieczór, a potem idzie kupować stocksy które 'dużo spadły' albo mają dużo gwiazdek na mornigstarze, ale żeby tylko nie patrzeć cały czas w słupki, to lubi też poczytać coś o
  • Odpowiedz
@trevoz: Dokładnie jak pisze także @iustus_ultimus i dodam jeszcze: wielu którzy rzucają jakieś idiotyczne krótkie komentarze zwyczajnie nie rozumie większości z tego co się dzieje i co jest przez niego omawiane. Oczekują instrukcji "kup to teraz, tamto nie", sami nie pojmują wartości ani w ogóle rodzaju informacji jakie on serwuje.

Dlatego nawet stwierdzenie w stylu "pare razy sie pomylił" jest bzdurne bo co to ma znaczyc? Ktoś oczekiwał przepowiedni?
  • Odpowiedz
@trevoz: Jeśli chodzi o inwestycje to rzeczywiście można go słuchać, czemu nie. Natomiast zauważyłem, że ostatnio w zasadzie wcale nie publikuje filmików o inwestycjach (pewnie przez to że sporo osób płaci za śledzenie jego portfela lub kurs), a coraz więcej jest filmików publicystycznych, gdzie powiela fake newsów i teorie spiskowe.
  • Odpowiedz
@Saeglopur: no i pięknie się wstrzeliłeś moim zdaniem. Ja na podstawie wykopków buduję sobie postawę kontrariańską, chociaż coinami nigdy się nie zajmowałem. Dla mnie zawsze większe pole do popisu, jeżeli chodzi o gromadzenie informacji pod spekulacje stwarzała giełda papierów wartościowych. Teraz jestem np na etapie badania kolejnego big newsa związanego z przejęciem w sektorze biotech. Ostatnio udało mi się kilka dni przed komunikatem ustalić lokalizację portu instalacyjnego offshore. Takie smaczki
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@iustus_ultimus: nie chce mi się szukać w których fragmentach na yt ich wychwalał tym bardziej jeśli to o twoje p-------------e chodzi. W audycjach tv i radiowych też się pojawia ostatnio i też chwali. Dziwne, ale prawdziwe. Musisz to sam sobie odszukać i uważniej zapoznać się o ile potrafisz gimbusie.
  • Odpowiedz
@widmo82: gimbusie daj jakiś cytat, to może podyskutujemy. Trader jest akurat zdecydowanym przeciwnikiem polityki gospodarczej pisu, co do innych posunięć, to nie słyszałem ani jednej pochwały. A nawet jeżeli takowa była, to tylko głupiec twojego pokroju potrafi ślepo wszystko krytykować, lub w drugą stronę, wychwalać.
  • Odpowiedz
@Saeglopur: dodajmy, że owy pan, wierzy w strukturyzowana wodę, medycynę alternatywna, kwestionuje ocieplenie klimatu, a także twierdzi, że dostaje oferty zakupu banku z aktywami kilkuset mln EUR.
Co do jego prognoz: wieszczy spadki na amerykańskim rynku akcji od 2016 roku, już przed tym rokiem nieruchomości były wg niego drogie i totalnie nieopłacalne (początek wzrostów w tej klasie aktywów w obecnym cyklu w zasadzie). Lubuje się a aktywach skrajnie tanich co samo
  • Odpowiedz