Aktywne Wpisy
Haerbin +6
Czy jeśli mój facet wali ciągle jakieś szowinistyczne żarty ( zaczął się do mnie dobierac jak sprzątałam w kuchni dosłownie miałam ręce w zlewie i powiedziałam żeby przestał bo sprzątam to powiedział że myslal że będę się swobodnie czuć w naturalnym środowisku) mimo że mówię że mi to przeszkadza to jest brak szacunku? Czy ja przesadzam i to tylko żart?
#zwiazki #pytanie
#zwiazki #pytanie
SzitpostForReal +322
NBP dzisiaj rano wypuścił propagandowy filmik, stworzony za nasze pieniądze, o tym jak dzielnie walczy z inflacją. Uwaga, nie zwracam za leczenie po obejrzeniu, oglądasz na własne ryzyko!
#gospodarka #ekonomia #finanse #nieruchomosci #polska #pieniadze #nbp
#gospodarka #ekonomia #finanse #nieruchomosci #polska #pieniadze #nbp
Po pierwsze, zabieracie się od tego od za przeproszeniem pupy strony. Nie chodzi o to jacy NIE jesteście, czyli nie chodzi wcale o to czy nie macie kwadratowej szczęki, 185 cm+ wzrostu czy własnego mieszkania lub auta. O nie. Chodzi o to jacy jesteście. A często jesteście odpychający charakterem, co w 99% przypadkach jest powodem dla którego zostajecie odrzuceni.
Dlatego nie ma sensu popadać w mizoginię i wymyślać sobie powody dla których dziewczyna, która Ci się podoba jest z kimś a przecież on jest niski/biedny/patusem/tępy. Nie doszukuj się magicznej cechy, którą ta osoba posiada aby samemu ją wykształcić, bo nie o to chodzi.
Wystarczy kliknąć w profile osób aktywnych na tych tagach by przekonać się jakie są ich zainteresowania. Japońskie anime, famemma, patostreamy, głosują oczywiście na szurów i skrajną prawicę, często postują antysemickie komentarze. Sposób w jaki się wysławiają w swoich komentarzach jest często albo użalający się nad sobą bądź opryskliwy. W tym tkwi szkopuł.
Możesz być wysoki, umięśniony i posiadać kwadratową szczękę ale też posiadać w sobie coś odpychającego. Te pozytywne cechy będą często maskowały negatywne cechy, ale na dłuższą metę nie zadziałają. Natomiast brak tych pozytywnych cech bardzo szybko odsłania cechy negatywne, jak nieśmiałość, żenujące wypowiedzi, niezdecydowaność, oraz ogół cech które odpychają.
Odwróćmy na chwilę rolę. Załóżmy, że ładna dziewczyna podoba Ci się, ale okazuje się, że ma żółte od papierosów, krzywe zęby i cuchnie jej z ust. Momentalnie tracisz zainteresowanie, mam rację? Podobnie możesz posiadać fetysz i podobają Ci się blizny, karlice, dziewczyny otyłe, przesadnie wytatuowane, czy łyse a te cechy które 99% facetów uzna za wady będziesz uznawał za zalety. Natomiast gdy okaże się iż dziewczyna, którą jesteś zainteresowany nie dba o higienę, sprawa wygląda zupełnie inaczej i momentalnie z atrakcyjnej zmienia się w odpychającą.
W dokładnie taki sposób postrzegane jest "wewnętrzne fuj" które zadziwiająco szybko się uzewnętrznia.
Teraz zapewne zapytacie się do czego zmierzam? Bądźcie sobą. Jeśli chcesz zmienić się kompletnie i udawać kogoś kim nie jesteś, nie masz przyjemności z ćwiczeń ale bierzesz sterydy bo myślisz że to droga do zdobycia dziewczyny która ma chłopaka atletę, zastanów się czy ona będzie chciała faktycznie Ciebie, nawet jeśli się zmienisz?
Wszyscy eksperci od #zwiazki manipulują Wami i próbują się wzbogacić na teoriach opartych na mizoginii i spłycaniu relacji międzyludzkich. Naturalnie, będą dziewczyny które polecą na kasę ale nie negujmy zjawiska gdzie mężczyźni robią to samo, szukając sobie bogatej pani, robiąc jej za kochanka. Tacy panowie też istnieją, ale nikt o tym głośno nie mówi.
Pewnie pomyślicie, że się rozpisałam bo mam ból pupy. Zwyczajnie irytuje mnie, że w erze Internetu nadal dajecie sobie tak mieszać w głowach.
Udanego wieczoru. Przytulaski! (づ•﹏•)づ
#logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
ALE PRZEDE WSZYSTKIM (postaram się tym razem wyraźnie): Ty w jednej konwersacji napisałaś, że istnieją kobiety, które lubią niskich facetów a potem podałaś siebie jako kontrprzykład.
Zmiany zaczyna się od siebie i tylko od siebie.
A że się komuś nie chce...
@janusz_mustermann: Dobrze wiedzieć. Jak ci powybijam zęby to pretensje będziesz miał tylko do siebie.
@01ab: Przeważająca większość nie oznacza wszystkie.
Tak duża część przegrywów ma tragiczny charakter ale jednocześnie wiele ich diagnoz ma wręcz idealne przełożenie na rzeczywistość.
@Phyrexia:
@Phyrexia: I tym jednym promilem kobiet ma się zadowolić 50% męskiej populacji? Czy jak to widzisz?
@xbix: prawdopodobnie tak i dlatego napisałem (co pominęłaś w cytacie) że nie widzę problemu w tym że ktoś ma wymagania
@xbix: mam 29 lat, w tym wieku już się wyrasta z patrzenia na wygląd (przynajmniej ja wyrosłem wiele lat temu) i
@Fingal: Nie było tak. Wpis był o tym, że to mit że trzeba być wysokim, żeby być atrakcyjnym, po czym ktoś spytał się mnie czy uważam niskich mężczyzn za atrakcyjnych. To są dwie różne kwestie.
Podam Ci przykład.
Teza: choć wiele osób uważa ananasa na pizzy za obrzydliwość, posiada on wielu amatorów
Pytanie:
Nie przyszło ci może że akurat przegryw ma rację a ty nie?
@Phyrexia: Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że włosy można przefarbować, a wzrostu nie da się zwiększyć tak?
Masz trochę racji w tym co piszesz, ale też niestety dużo pier*olisz od rzeczy za przeproszeniem. Blackpill to faktycznie już przesada i idiotyczny circlejerk frajerów pocieszających się
Komentarz usunięty przez autora
@Phyrexia: nic w tym złego ze podobają ci się wysocy, ale później nie mów że niscy faceci mają problem ze znalezieniem partnerki przez #!$%@? charakter. Twierdzisz że osobiście tobie się tylko wysocy podobają jakby
@majkkali: Z wyjątkiem tych co mają po 40 lat i nigdy żadna ich nie polubiła?