Wpis z mikrobloga

#przemyslenia #gorzkiezale

Najsmutniejszym zauważałnym trendem ostatnio na wykopie jest to jak mizogonia wzięła górę nad solidarnością w obliczu zagrożenia pisowskim zamordyzmem. Zamiast zjednoczyć się przeciwko autorytaryzmowi i katolickemu fundamentalizmowi, który ma szansę raz na zawsze wyeliminować ten kraj z pościgu za europejskim poziomem życia, wielu facetów chętnie jeszcze dosra czy to strajkowi kobiet, czy to środowiskom antyrządowym żeby uprzykrzyć życie tym mitycznym #p0lka.

To jest mega smutne jak wielu ludzi tutaj chce równać w dół i pociągać na dno miliony współobywateli jedynie w imię swoich własnych frustracji.
  • 194
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Herubin: ale aborcja nie dotyczy w tak dużym stopniu mężczyzn jak kobiet, nawet pomijając ciążę. Ja wiem, że obecnie rola ojca jest bardzo ważna, ale w praktyce to nadal matka jest głównie zaangażowana w opiekę nad dzieckiem.

Aborcja prawna dla mężczyzn przed urodzeniem dziecka jest jak najbardziej słuszna, ale dopiero po pełnym dostępie do aborcji. Nie można przejść do punktu c czy d bez a.
Głosicie postulaty, które nie są
  • Odpowiedz
@AutismoHarbinger: jak nierealne, skoro aborcja na życzenie w Polsce już była, i to w III RP, zanim wpieprzył się kościół ze swoim pseudokompromisem, który i tak ich nie zadowolił i jeszcze dokręcają śrubę.
Gdyby w Polsce istniała edukacja seksualna, to większość społeczeństwa byłaby za pełnym dostępem do aborcji, podobnie jak, przypominam, CAŁY CYWILIZOWANY świat.
  • Odpowiedz
@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi: Pojedyncze jednostki się z tym nie pogodzą. W sobotę idę do baru i mam wywalone na to wszystko. Do tej pory nie przyzwyczaiłem się do tego co się tu odwala i się nie zamierzam przyzwyczaić. Niedziele bez handlu, prawo pisane na Twitter, zamknięte wszystko, jakieś zakazy przemieszczania, korupcja, r--------l i ludzie którzy słuchają się jak barany. Ciągle kombinuje z emigracja i nie zamierzam tu zostać by spłacać długi i
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: Obecnie zdecydowana większość polaków jest za "kompromisem".
Jakby była edukacja to wszystko zawsze można. ¯\_(ツ)_/¯

Z mojej strony nie będzie nigdy poparcia dla aborcji na życzenie, bez jednoczesnej aborcji prawnej dla mężczyzn, bo nierealne jest żeby mężczyznom potem się udało wywalczyć prawo dla siebie w tym matriarchalnym społeczeństwie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@AssRock:

Jeśli ktoś chociaż odrobinę interesuje się polityką to wie, że PiS jest tak samo gównianą opcją dla mężczyzny jak Strajk Kobiet czy Lewica i głos na PiS jest wart tyle samo co na SLD/Wiosnę/Lewicę. To jak wybór między młotem i kowadłem.

Zrównywanie PiSu z którąkolwiek z wymienionych opcji świadczy o wyjątkowych bramach intelektualnych. Tak złej opcji, poza konfederacją, nie ma na polskiej scenie politycznej.
  • Odpowiedz
@zielonzielon

wielu facetów chętnie jeszcze dosra czy to strajkowi kobiet, czy to środowiskom antyrządowym żeby uprzykrzyć życie tym mitycznym #p0lka.

Może niech kobiety przestaną dosrywac facetom to byłoby inaczej ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Zrównywanie PiSu z którąkolwiek z wymienionych opcji świadczy o wyjątkowych bramach intelektualnych

@Kleki_Petra: Zdecydowanie większe braki intelektualne masz ty i to w najprostszej czynności jaką jest czytanie ze zrozumieniem.
  • Odpowiedz