Aktywne Wpisy

Może ktoś wytłumaczyć takiemu nieukowi jak ja, dlaczego obecnie rakiety płoną moment po starcie, jeśli w przeszłości udało się wysłać ludzi na księżyc? Co tak naprawdę chcemy osiągnąć? Pamiętam z dzieciństwa jak w Teleekspresie mówili, że jakaś babcia leci na Marsa, jednak brak informacji, aby taka misja miała się kiedykolwiek odbyć. #kosmos #spacex #musk #nasa #rakiety

JamesJoyce +3
#programista15k #programowanie #pracait #zdrowiepsychiczne #depresja
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?

Trigger mnie momentami łapie xD
Znajoma mi pisze, że rodzice sprzedają ich dom by później kupić sobie i córkom mieszkania. Są na studiach, więc w tym będą miały mały udział.
A ja w sumie pracuję od 2 roku studiów cały czas (czyli łącznie 4 lata około) i w sumie nawet czegoś takiego bliski nie jestem xD od kiedy tej kasy trochę więcej jest to staram się oszczędzać po 15-20% wypłaty, ale na dobrą sprawę w zeszłym roku wypłukałem wszystkie oszczędności, bo miałem problemy ze zdrowiem (które no będą się ciągnęły) i chciałem pomóc rodzicom.
Teraz w końcu od jakiegoś czasu mieszkam sam, to w------m się na rok do bloku, w którym słyszę każdego sąsiada a na klatce schodowej nikt nie uznaje klamki i n--------a drzwiami jak tylko się da. Oprócz wywalenia kasy to jeszcze nerwicy dostanę.
I to już nie chodzi nawet, że chcę mieszkanie, tylko o codzienne w--------e wynikające z tego, że no nie jest sprawiedliwie xD
Naprawdę nie cierpię życia od kiedy pracuję na pełen etat. Idzie na to tyle czasu, a efekty są średnie. Żeby chociaż urodzić się w dużym mieście i móc jakiś czas mieszkać z rodzicami i nie wywalać tyle pieniędzy na czynsz.
#przemyslenia #pracbaza #zalesie #regresosobisty #rozwojosobisty
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #605132336b7ccc000b8adda9
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania:
Myśl jak Biały człowiek. Ktoś musi "zdobyć przyczółek" i "zakotwiczyć" w dużym mieście; padło na ciebie. Twoje dzieci i ich dzieci będą miały rodziców w dużym mieście i nie wydarzą na czynsz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jeżeli naprawdę chcesz walczyć z niesprawiedliwością, to nie płódź dzieci zanim bedziesz w stanie im zapewnic godne życie, albo nie płódź dzieci wcale żeby czasem beznadziejne geny twoich starych nie poszły dalej w świat.
@troglodyta_erudyta: w sumie to wykop od kilku tygodni zbulwersowany jest tym, że pan Obajtek się dorobił ciężką pracą olbrzymiego majątku. I to nawet programiści 15k kwiczą xD
@spacja_enter: jak pokazuje historia to największe majątki powstały na wyzysku i grabieży. Serio uważasz za sprawiedliwe to, że ktoś dostaje 5 mieszkań bo miał 'hehe szczęście' a ktoś
@spacja_enter: przecież jeżeli ktoś coś dostaje z powodów niezależnych od siebie, a druga