Aktywne Wpisy

petugh +896
Ponad 3 lata ciężkiej pracy, a oto jej efekty. -55kg.
Początek 1 czerwca 2022, ale po drodze niezliczona ilość wzlotów i upadków. W tym przytycie z powrotem 16kg.
Jak można doprowadzić się do takiego stanu? Nie mam żadnych wymówek, chorej tarczycy, problemów z hormonami itd. Po prostu żarłam jak prosiak, miałam napady kompulsywnego objadania się i zerową samoocenę.
NIGDY nie byłam szczupła, już od dzieciaka miałam nadwagę a potem otyłość.
Jak to
Początek 1 czerwca 2022, ale po drodze niezliczona ilość wzlotów i upadków. W tym przytycie z powrotem 16kg.
Jak można doprowadzić się do takiego stanu? Nie mam żadnych wymówek, chorej tarczycy, problemów z hormonami itd. Po prostu żarłam jak prosiak, miałam napady kompulsywnego objadania się i zerową samoocenę.
NIGDY nie byłam szczupła, już od dzieciaka miałam nadwagę a potem otyłość.
Jak to
źródło: temp_file8658151187121454080
Pobierz
Partacze +74
I kto tu jest niby głupi my czy sebcel? Sobotni wieczór a ja siedzę i od półgodziny słucham tego szaleństwa, myślę że wszyscy zostajemy zrobieni w bambuko metodą contrawise, a Pan Sebastian z ukradzionego czasu buduje imperium #sebcel

źródło: comment_16131435626tH8ygfUCPRK6AEnxy6prv.jpg
Pobierz@antkowa: to w ogóle legalne? XD
doczytałem resztę posta, dobrze że dałaś sobie siana z nimi.
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Nie rozśmieszaj mnie! Ty chyba nigdy nie miałeś kontaktu z tą instytucją w Polsce. Przychodzą na kontrolę, sprawdzają czy wypłaty są na czas, czepiają się jakiejś pierdoły i wychodza z 50 zł mandatu, tak jest w 99% przypadków. Za dużo wykopu.
Ale jak była kiedyś u nas pani z PIP na kontroli, pracowałam tam jako studentka, to pytała mnie czy wolę zlecenie czy ma wpisać w raport po kontroli żeby mi zmienili to na uop. Powiedziałam że wolę jak jest bo więcej zarabiam. To nie drążyła ¯_(ツ)_/¯
Ogólnie dużo osób myśli że jak napisze PIPowi że pracodawca im nie wypłacił
@janeeyrie: Akurat w małej firmie łatwiej mieć pełny ogląd sytuacji, więc niech szef podwija rękawy i się bierze do roboty, a nie wydzwania po pracownikach na urlopie. Chyba, że nie panuje nad sytuacją w firmie i nie potrafi zadbać o przekazanie obowiązków przed
@janeeyrie: Dokładnie. Bo pracodawca tez może być mniej lub bardziej elastyczny. Ty możesz nie odbierać telefonu na urlopie, pracodawca może w styczniu poprosić o uzupełnienie kalendarza urlopów, nie zgodzić się na wszelkie terminy i na żadne późniejsze zmiany i cześć.
Z drugiej strony, miałam też tak, że dostawałam urlop zawsze kiedy chciałam, nawet jak wymyśliłam to z tygodniowym wyprzedzeniem (bo akurat