Aktywne Wpisy

huopisko +994
nie wiem kto zrobił to cudowne zdjęcie, ale cały dzień lata po twitterze
piękny kontrast pomiędzy zagłodzonym państwowym szpitalem, z którego odpada tynk, a drogimi samochodami lekarzy zaparkowanymi tuż pod nim
to powinno dostać jakąś nagrodę pokroju World Press Photo of the Year
#medycyna #nfz #lekarz #lekarz100k #konowalposting #polska
piękny kontrast pomiędzy zagłodzonym państwowym szpitalem, z którego odpada tynk, a drogimi samochodami lekarzy zaparkowanymi tuż pod nim
to powinno dostać jakąś nagrodę pokroju World Press Photo of the Year
#medycyna #nfz #lekarz #lekarz100k #konowalposting #polska
źródło: 1000005878
Pobierz
cheture +30
byłam na spacerze z psem i nagle niesamowicie zachciało mi się rzygać, nogi zrobiły się jak z waty a teraz serce mi n--------a tak że zaraz wyskoczy, chyba to koniec

źródło: comment_1612256475VUo3KBMAmcsQoZO7jlO7gO.jpg
Pobierz@tepskiteps: Nie testowano "dziwnych limitów" tylko czy nie jebnie jeżeli zabraknie prądu. Po prostu obsługa (pod presją) zrobiła wszystko żeby wykonać testy pospiesznie i niekompetentnie (była też niedoświadczona, ale trzeba było je zrobić zanim przyjdzie dzienna #pdk), a reaktor miał fatalne wady konstrukcyjne zamiecione pod dywan
@Zales360: ruscy jej nadal używają.
Komentarz usunięty przez autora
Reaktor potrzebuje chłodzenia, a do tego służą pompy. Pompy potrzebują prądu. Jeśli dojdzie do awarii i prądu nie ma, to załączają się generatory diesla aby napędzić pompy. Generatory potrzebują czasu aby uzyskać moc znamionową. Nie jest to długi czas z perspektywy człowieka, ale niebezpieczny dla
źródło: comment_1612267566Tl387P8zNbFehy50q4SdSo.jpg
Pobierzźródło: comment_1612268401mTU08qWp7b8LWdA6Cs9UJU.jpg
Pobierz@Wap30: Dodajmy, że to była druga awaria tego typu,a o wadach wiedzieli konstruktorzy i władza.
@wojtas_mks: Kto ci powiedział, że jedyne? Sprawdziłeś to w ogóle?
@Cryptonerd_io: Myślisz, że ktoś zbudowałby nam elektrownię, którą moglibyśmy wysadzić i sprowadzić przez to problem na połowę Europy? ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_1612268737gKrpuN5GlC7ZI8Qhmz7RSZ.jpg
Pobierz@push3k-pro: Sprawdziłem, które koło lub klub jeszcze popiera?