Aktywne Wpisy
dexter1213 +111
#kukurydzadextera #budujzwykopem #budowadomu #chwalesie
Mirasy, mirabele! Aktualizacja statusu budowy!
W tym roku bedzie najlepszy prezent na urodziny jak do tej pory(akurat jutro klepnie ostatnia dostępna dwudziestka xD). Coś będzie na pewno zalane - albo chata betonem, albo ja etanolem (why not both( ͡° ͜ʖ ͡°))
Więc kontynuując tradycje jak co kolejny #betonowoz
Mirasy, mirabele! Aktualizacja statusu budowy!
W tym roku bedzie najlepszy prezent na urodziny jak do tej pory(akurat jutro klepnie ostatnia dostępna dwudziestka xD). Coś będzie na pewno zalane - albo chata betonem, albo ja etanolem (why not both( ͡° ͜ʖ ͡°))
Więc kontynuując tradycje jak co kolejny #betonowoz
źródło: IMG_9804
Pobierz
Knaga_powrot +59
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Pytanko początkującego użytkownika Mikrotików: mam w domu router Mikrotik. Chciałbym połączyć się przez VPN z zewnętrzną siecią i skonfigurować mój router tak aby przydzielał adresy ip z puli tamtej sieci z którą łączę się przez VPN oraz żeby urządzenia wpięte w mój router miały dostęp do zasobów tamtej sieci i były w niej widoczne.
Przerobiłem już mnóstwo konfiguracji i poradników ale nie mogę dojść do porządanego efektu.
Ktoś miałby może jakieś wskazówki? Nie proszę o poprowadzenie za rękę, wystarczy mi kilka haseł na co zwrócić uwagę albo jakiś link c:
#it #siecikomputerowe #sieci #mikrotik #router pozwolę sobie na #naukaprogramowania bo jest tam dużo osób z branży.
Jak już będziesz miał publiczne IP to polecam ten poradnik: https://blog.pessoft.com/2016/05/29/mikrotik-ipsec-tunnel-with-ddns-and-nat/