Wpis z mikrobloga

Ej niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest, że wirus jest taki niebezpieczny i w ogóle żeby go zwalczyć to właśnie r----------y gospodarkę i rynek pracy, a we wszystkich sklepach, do których chodzę (Lidl, Biedra, Żabka i Rossmann) są ciągle te same kasjerki od początku pandemii? Pracuję w wielkim zakładzie, gdzie mam styczność z dziesiątkami albo nawet setkami ludzi dziennie, połowa z nich ma nieprawidłowo założone maseczki i też wszyscy codziennie przychodzą do pracy i jakoś żyją ¯\_(ツ)_/¯

Mam wrażenie, że ktoś tu robi z igły widły i cała ta "straszna" pandemia jest rozdmuchana do granic możliwości. Módlmy się żeby Niemcy zaczęli szybko znosić restrykcje to nasi geniusze pisowscy zrobią to samo. Ale jeśli ten rok (tak jak mówią niektórzy eksperci) to będzie rok lockdownów to już widzę oczami wyobraźni 15% bezrobocia i r--------e wszystkiego co tylko r------ć jeszcze można.

#koronawirus #takaprawda #rozkminy
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szyryfyry1: Jeżeli przestaniesz wierzyć w oficjalne statystyki, to równie dobrze możesz przestać wierzyć we wszystko. Sugerujesz, że wszyscy są w zmowie i zawyżają statystyki? Brzmi trochę jak teoria spiskowa nie sądzisz?
  • Odpowiedz
@szyryfyry1: poza tym co możesz zrobić? nic nie zrobisz. Napiszesz na wykopie i tyle. Gdybyś był taki mocny i oświecony to już dawno założyłbyś jakąś grupę, która zaczęłaby robić więcej zamieszania na ulicach. Nic takiego nigdzie nie widzę, wszyscy siedzą spokojnie i świat się kręci.
  • Odpowiedz
@imajoke: Wiesz, paradoksalnie te kasjerki mogą być w lepszej sytuacji, bo mniejsza ilość wchłoniętego wirusa to słabsze objawy, a zarazem ich organizmy mogły wytworzyć przeciwciała, więc nie zachorują ciężej. Tym bardziej, że to w większości względnie młode i zdrowe osoby.
  • Odpowiedz
@muchmuchmuch: Ja sobie radzę sam całe życie i jak narazie tak zostanie bo tylko sobie ufam (czasem nawet nie) Byłem na jednym z marszy o wolność i będę na następnych jeśli pozwoli mi czas. Liczę na pospolite ruszenie w tym kraju, narazie popieram akcje #otwieramy jak tylko mogę i kibicuje otwartym lokalom. Nie chodzę w masce od początku tego zamieszania, znam swoje prawa, potrafię siebie i żonę obronić
  • Odpowiedz
@imajoke: No nie wiem,czy są takie kretyńskie te teorie o depopulacji,jeśli inwestuje się w starych ludzi a nie w młodych. Chyba chodzi właśnie o to,żeby zgnębić nas młodych. Zaraz oplaty i podatki wywalą w kosmos i tzw grupa ciułaczy będzie rosnąć. Albo tzw grupa prekariatu. Byłam w szpitalu w UK pięć lat temu i na dwóch dużych salach leżały tylko staruszki z demencja. Wrzask w nocy był sraszny bo to
  • Odpowiedz
@imajoke: Śmiertelność jest niska, w grupie osób w wieku produkcyjnym bardzo niska, więc na jakże reprezentatywnej próbce w postaci pracowników jednej biedronki czy jakiegoś zakładu szanse na to, że ktoś umrze są znikome. W skali kraju jednak już się trochę uzbiera. Żeby właśnie ochronić tych najbardziej zagrożonych różne rządy wprowadzają różne obostrzenia. Nasz rząd idzie trybem hybrydowym - nie ochronią nikogo, ale przynajmniej rozwalą gospodarkę ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
Teorie o depopulacji są kretyńskie, ale teoria, że przy okazji pandemii rządy i wielkie korporacje wpadły na pomysł przeprowadzenia wielkich zmian własnościowych i zlikwidowania klasy średniej jest według mnie jak najbardziej logiczna.

@imajoke: czapeczki foliowej zapomniałeś xD
  • Odpowiedz
  • 0
@imajoke może i wcześniej był covid tylko nie było testu i wielkiego halo, zwiększenie umieralności to tylko i wyłącznie przez jakieś chore procedury i paraliż służby zdrowia ot tyle w temacie...
  • Odpowiedz