Wpis z mikrobloga

Do ludu!
Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu, jak ludzie przyklaskują wszystkim restauracjom, lodowiskom itp które chwalą się tym, że otwierają bohatersko swoją działalność...ja rozumiem że to dobre dla nich bo w końcu zarobią, a mają trudną sytuację.
Ale jpdle ludzie przecież oni dosłownie zarobią ryzykując waszym zdrowiem i zdrowiem pracowników! Jak sami możecie przyklaskiwać temu że ktoś was wystawia na ryzyko i jeszcze chce za to kasę? WTF? gdzie tu sens i logika ? ()

Jak ci sami ludzie mogą krzyczeć o wolności na ulicach, o tym że rząd ich wykorzystuje i nie szanuje, a potem tym samym tchem wiwatować i bić brawa tym bohaterom, że ktoś inny ich wykorzystuje tylko inaczej ?

Niech mi to ktoś wytłumaczy

#otwieramy #dzbany #ludziewolnosci #bekazpisu #bekazpodludzi #wtf #ludzie #koronawirus
Pobierz l.....y - Do ludu!
Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu, jak ludzie przyklaskują ws...
źródło: comment_1610632780dnYc93mAeyhOJdpUJ287BO.jpg
  • 139
@leazyboy: Racja Mireczku! U mnie w mieście jedną restaurację otworzyli i jest obowiązek chodzenia, jutro od 17 do 19 moja kolej. Przychodzą z ochroniarzami i wyciągają siłą z domu. Kolega schował się w piwnicy, ale to nic nie pomogło, musiał i tak swój dyżur odbyć.

W zeszłym tygodniu byłem już przymusowo na lodowisku, strzelnicy i basenie. Mówiłem, że nie umiem pływać, ale niestety, wrzucili mnie do wody i nie pozwalali wyjść
Zamiast jeśli już to zrobić raz a porządnie lockdown wszystkiego (np. Na miesiąc) , to się bawią w zamykanie ma raty. I tak biedronka sobie działa, a lokalna siłownia już nie. Kosciółek otwarty, a restauracje to gniazda koronawirusa.

Ja #!$%@?...

Kibicuje im wszystkim. Przecież to jest #!$%@? chore, że ktoś ma przez tyle czasu praktycznie zakaz zarabiania, bo rząd jest nieudolny.

Też wolałbym otworzyć restauracje czy inny biznes i mieć szanse zarobku
@leazyboy powiedz mi ile ludzi się zaraziło podczas protestów w Warszawie? Bo ja nie widziałem dzięki temu żadnych wzrostów. Więc jak ktoś pójdzie do restauracji to mniejsze ryzyko, że się zarazi, bo oni zachowują restrykcje niż na przykład w każdym sklepie, gdzie nikt już nie trzyma dystansu i Jest klient na kliencie
Napisane 78 lat temu a zdaje się aktualne

" Jeden młody diabeł zapytał starego : Jak ci się udało zaprowadzić do piekła aż tyle dusz? Stary diabeł odpowiedział : Wzbudziłem w nich strach! Odpowiedział młody :
Super robota! A czego się bali? Wojen? Głodu? Odpowiedział stary :Nie, bali się choroby!
Na to młody : czy to znaczy, że nie zachorowali? Nie umarli? Nie było dla nich ratunku ?
Stary odpowiedział : ależ