Wpis z mikrobloga

Do ludu!
Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu, jak ludzie przyklaskują wszystkim restauracjom, lodowiskom itp które chwalą się tym, że otwierają bohatersko swoją działalność...ja rozumiem że to dobre dla nich bo w końcu zarobią, a mają trudną sytuację.
Ale jpdle ludzie przecież oni dosłownie zarobią ryzykując waszym zdrowiem i zdrowiem pracowników! Jak sami możecie przyklaskiwać temu że ktoś was wystawia na ryzyko i jeszcze chce za to kasę? WTF? gdzie tu sens i logika ? ()

Jak ci sami ludzie mogą krzyczeć o wolności na ulicach, o tym że rząd ich wykorzystuje i nie szanuje, a potem tym samym tchem wiwatować i bić brawa tym bohaterom, że ktoś inny ich wykorzystuje tylko inaczej ?

Niech mi to ktoś wytłumaczy

#otwieramy #dzbany #ludziewolnosci #bekazpisu #bekazpodludzi #wtf #ludzie #koronawirus
l.....y - Do ludu!
Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu, jak ludzie przyklaskują ws...

źródło: comment_1610632780dnYc93mAeyhOJdpUJ287BO.jpg

Pobierz
  • 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@leazyboy: Naprawdę mój nick, avatar i pasek nie sugeruje, ze jestem kobieta? Ludzie w końcu zaczęli walczyć o swoje. Łatwo ci mówić jeśli ciebie to nie dotyczy. Ludzie nie traktują nikogo jak bohaterów wojennych, ale się cieszą, ze w końcu ktoś zaczyna się stawiać. Ty nie otworzysz biznesu, z którego żyjesz, twoje dzieci są wywalane z górki przez policję, ale już synowie Emilewicz sobie mogą popylac na nartach nie? Może
  • Odpowiedz
@leazyboy: ja byłem chory i takich skutków nie odczuwam, tak samo wiele innych osób z mojej pracy jak i sąsiedzi.
Rzad najpierw mówi o strasznym wirusie po czym bawi się na urodzinach radia maryja czy jezdzi na wakacje. Spójrz na to z innej strony.
Nie twierdzę, że wirusa nie ma, ale jest on dobrym powodem to robienia biznesu dlatego nie zniknie prędko
  • Odpowiedz
@leazyboy: Pewnie tak, ale powtarzam - skoro osoba, która mówi Ci, że wirus jest śmiertelny, powoduje powikłania i w ogóle zdrowotny dramat, zamyka prawie wszystko żebyś mógł się "uchronić", a ona sama bez problemu idzie na narty, wyjeżdża na Kube czy imprezę Rydzyka gdzie siedzi jeden na drugim to nie uważasz, że jednak ten wirus nie jest taki straszny jak go opisują?
  • Odpowiedz
ale zniszczenia płuc i kondycji których nie pozbędziesz się tak łatwo, nie martwi cię tak osobiście po prostu to że może tobie się stać krzywda za którymś razem ?

@leazyboy: Nie martwi, nic mi nie jest i nie będzie. A wirus z nami zostanie czy restauracje będą zamknięte czy otwarte i tyle.
  • Odpowiedz
@leazyboy: a czy przed tymi wszystkimi obostrzeniami wychodziles normalnie z domu?

Mogles przeciez zarazic sie grypa i miec duze powiklania.
Mogles zostac pogryziony przez bezpanskiego psa.
Mogles zostac ukaszony przez kleszcza/szerszenia/pszczole i umrzec jesli bylbys uczolony na ich jad.
Mogles zostac rozjechany
  • Odpowiedz
@leazyboy: ludzie się cieszą z kilku powodów:
- chcą gdzieś wyjść - nikt nie będzie siłą ciągnął do otwartych biznesów. Część to osoby, które nie boją się wirusa, bo uważają że go lekko przechorują, część osoby które już go przechorowały.
- przeglądają artykuły o modelu szwedzkim - nie jestem ekspertem by się wypowiadać co rząd powinien zrobić, ale z czasem pojawia się coraz więcej głosów, że lockdown daje niewiele lub
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@leazyboy: Meksyk, 1 570000 zakażeń, 137000 chorych, żadnych obostrzeń, wszystko otwarte, czasem ludzie noszą maski. Śmiertelność 0,11%. Lockdown przyniesie więcej start, głównie długofalowych.
  • Odpowiedz