Wpis z mikrobloga

Do ludu!
Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu, jak ludzie przyklaskują wszystkim restauracjom, lodowiskom itp które chwalą się tym, że otwierają bohatersko swoją działalność...ja rozumiem że to dobre dla nich bo w końcu zarobią, a mają trudną sytuację.
Ale jpdle ludzie przecież oni dosłownie zarobią ryzykując waszym zdrowiem i zdrowiem pracowników! Jak sami możecie przyklaskiwać temu że ktoś was wystawia na ryzyko i jeszcze chce za to kasę? WTF? gdzie tu sens i logika ? ()

Jak ci sami ludzie mogą krzyczeć o wolności na ulicach, o tym że rząd ich wykorzystuje i nie szanuje, a potem tym samym tchem wiwatować i bić brawa tym bohaterom, że ktoś inny ich wykorzystuje tylko inaczej ?

Niech mi to ktoś wytłumaczy

#otwieramy #dzbany #ludziewolnosci #bekazpisu #bekazpodludzi #wtf #ludzie #koronawirus
l.....y - Do ludu!
Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu, jak ludzie przyklaskują ws...

źródło: comment_1610632780dnYc93mAeyhOJdpUJ287BO.jpg

Pobierz
  • 139
  • Odpowiedz
@leazyboy: Ja się zgadzam, dla kogoś kto ciężko nie przechodził covida to może i temat dla żartów, niestety rzeczywistość potrafi zaskoczyć bardzo negatywnie i nie wiadomo jak się to skończy.
  • Odpowiedz
@leazyboy jak otwarli szkoły to już bez różnicy. To kaszojady najbardziej roznosza wirusa bo nie ogarniaja podstaw higieny czy dystansu. Nasz rząd to debile i tyle. Powinny otworzyć powoli wszystko OPRÓCZ szkół i uczelni.
  • Odpowiedz
@leazyboy tu tez chodzi o niekonsekwencje. Zamykamy konkretne branze inne faworyzujac. Dlaczego koscioky otwarte sa na full i nawet jak przeginają z iloscia ludzi to nikt nie interweniuje , a na knajpy i silownie sa organizowane szturmy? Dodatkowo knajpy chociazby w okresie przejsciowym, jak Vati mowil ze wirus w odwrocie, caly czas trzymały ogromny poziom bezpieczenstwa. Dezynfekcja, sprzatanie, odleglosc, maseczki. Było wszystko na tip top, czego nie mozna po dzis dzien powiedziec
  • Odpowiedz
@leazyboy dzbanie, miałbyś restauracje której koszty to kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie to byś inaczej mówił. Ludzie mogą tłoczyć się w marketach ramię w ramię, a w restauracji co drugi stolik już nie?
  • Odpowiedz
@leazyboy: właściwie na tej samej zasadzie powinni być zamknięci nawet bez COVIDu, albo np. nie wpuszczać starszych osób. Przecież zawsze mogło się zdarzyć, że ktoś pójdzie do restauracji i tam zarazi się np. grypa (która dla starszej osoby może być śmiertelna).
Tutaj sprawa idzie o to czy te otwarte restauracje faktycznie podniosłyby ilość chorych, no i jeśli tak, to czy stopień w jakim podniosłyby ilość chorych usprawiedliwia ich zamknięcie. I tylko
  • Odpowiedz
@leazyboy: domorosły, nołlajfowy filozof, który nie rozumie w jakiej desparacji są ci ludzie. Jestem sam obsrany covidem i nie wychodzę z domu żeby nie zarazić bliskich, w szczególności moich +70 rodziców, ale całkowicie rozumiem tych ludzi. Oni już dłużej nie pociągną bez otwartych biznesów.
  • Odpowiedz
@leazyboy: Tak, ryzykują, ale alternatywą do tego jest głód i bieda. To nie ich wina, że zostali zepchnięci do desperacji, ale ustawodawcy, który od prawie roku nie potrafi zdecydować się na jedną konkretną linię i nie jest w stanie zaproponować rozwiązań zapewniających przetrwanie tych ludzi, którzy jako przedsiębiorcy płacą podatki i tego ustawodawcę utrzymują.
  • Odpowiedz
Ale jpdle ludzie przecież oni dosłownie zarobią ryzykując waszym zdrowiem i zdrowiem pracowników! Jak sami możecie przyklaskiwać temu że ktoś was wystawia na ryzyko i jeszcze chce za to kasę? WTF? gdzie tu sens i logika ?

@leazyboy: bardzo dobrze, zdychać wszyscy, co do jednego
  • Odpowiedz
@leazyboy: > Ale jpdle ludzie przecież oni dosłownie zarobią ryzykując waszym zdrowiem i zdrowiem pracowników! Jak sami możecie przyklaskiwać temu że ktoś was wystawia na ryzyko i jeszcze chce za to kasę? WTF? gdzie tu sens i logika ?

1. Święta wielkiej nocy spędzałam oddzielnie z całą rodziną. Później odwiedziny z 3m na podwórku. Morawiecki wyszedł - pandemia w odwecie. Babcia uwierzyła, kilka razy wyszła spotkać się z innymi emerytkami. Nie
  • Odpowiedz
waszym zdrowiem i zdrowiem pracowników

@leazyboy: czyli lepiej według ciebie aby pracownicy byli bez pracy? bo to jest prosta loteria - pomijając to że i tak są na obniżonej pensji ci pracownicy i wiążą koniec z końcem to już biznesów które są zamknięte prawie cały rok nie stać na dalsze dokładanie pieniędzy z prywatnej kieszeni właściciela, zrozum to że jak nie otworzą to ludzie stracą pracę, a nikt cię nie zaciąga
  • Odpowiedz