Wpis z mikrobloga

Do ludu!
Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu, jak ludzie przyklaskują wszystkim restauracjom, lodowiskom itp które chwalą się tym, że otwierają bohatersko swoją działalność...ja rozumiem że to dobre dla nich bo w końcu zarobią, a mają trudną sytuację.
Ale jpdle ludzie przecież oni dosłownie zarobią ryzykując waszym zdrowiem i zdrowiem pracowników! Jak sami możecie przyklaskiwać temu że ktoś was wystawia na ryzyko i jeszcze chce za to kasę? WTF? gdzie tu sens i logika ? ()

Jak ci sami ludzie mogą krzyczeć o wolności na ulicach, o tym że rząd ich wykorzystuje i nie szanuje, a potem tym samym tchem wiwatować i bić brawa tym bohaterom, że ktoś inny ich wykorzystuje tylko inaczej ?

Niech mi to ktoś wytłumaczy

#otwieramy #dzbany #ludziewolnosci #bekazpisu #bekazpodludzi #wtf #ludzie #koronawirus
l.....y - Do ludu!
Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu, jak ludzie przyklaskują ws...

źródło: comment_1610632780dnYc93mAeyhOJdpUJ287BO.jpg

Pobierz
  • 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@leazyboy: nie no, z perspektywy pracownika lepiej umrzeć z głodu lub do końca życia nie wrócić do systemu bo nie oszukujmy się - jak z niego wypadniesz to bardzo trudno jest wrócić że skrajnej biedy lub bezdomności w normalny stan życia ¯\_(ツ)_/¯

O pracodawcach i upadającej gospodarce która nie zagwarantuje w dalszej perspektywie funduszy na działanie państwa nie wspominając
  • Odpowiedz
@leazyboy: Najlepsze, że te same osoby pewnie ludzi, którzy nie chcą ubierać maseczki/no chcą się zaszczepić uważają za szurów. C--j im wszystkim w p---ę, jak się zaczynała pandemia, to całe to wesołe towarzystwo nie potrafiło się powstrzymać od lotów c--j wie dokąd, potem z-----------a na wakacje nad Bałtyk. Bajlando i yolo, a potem zdziwko, że k---a ludzie potrącą pracę i biznesy, bo kilku dni nie potrafili usiedzieć na dupie.
  • Odpowiedz
"nikt cie nie zmusza do chodzenia do knajp" - jaki bezsens, on nie pojdzie ale pojda dzbany ktorych jak sie nie zamknie to nie pomysla, pojda "bo otwarte", rozniosa wirusa i potem unikanie choroby staje sie jeszcze trudniejsze dla reszty. A jezeli wszyscy sa madrzy i beda sie trzymac kwarantanny dla dobra wszystkich to po co otwierac restauracje skoro i tak nikt nie przyjdzie?
  • Odpowiedz
@leazyboy Zmusza Cię ktoś żebyś gdziekolwiek szedł? Nie wiem jak można popierać to, że rząd niszczy ludziom biznesy

@P83M rozmowa jak z dziećmi, albo z gołębiami xD
Tak, wystarczy że przestanie wychodzić, nawet do sklepu i zdechnie w domu z głodu. Problem rozwiązany!

Założę się, że maski też są dla ciebie be i jak kagańce ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@tylkostrimi: hmmm ja przyznam osobiście że trochę nie rozumiem tego argumentu....a jak będą zamknięci z stanem wyjątkowym to będzie ok wtedy wszystko ?
przecież i tak i tak będą zamknięci, a jak wprowadzą stan wyjątkowy to ogólne negatywne efekty dla społeczeństwa i gospodarki będą kompletnie na innym poziomie.....takie wprowadźmy stan wyjątkowy żeby maksymalnie sobie d-----ć jak tylko się da ale będzie to zgodne z prawem wiec w sumie "this is
  • Odpowiedz
1. Nikt Ciebie nie zmusza żebyś szedł do knajpy

@Wsciekle_piesci_meza następny gołąb. Uwaga, breaking news - ludzi, którzy chodzą do knajp później spotykasz m.in. w pracy i w sklepie, gdzie macają rzeczy, które poznaj kupujesz i Przybosia do domu. Realnie nie da się dezynfekować wszystkiego co kupisz.
  • Odpowiedz
@kulis1111: ale nie siedzę w domu i się nie boję, tylko bawi mnie że ludzi nie widzą tego że sami do tej pory na coś krzyczeli że tak nie można a teraz sami to robią bo im się znudziło w domu siedzenie z dziećmi bo ich sobie wychować nie umieją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@trafilem_w_wolny_login:
ten rząd ma swoje minusy...ale...
ludzie wybrali ten rząd demokratycznie dokładnie wiedząc czego się spodziewać, pis jasno przedstawił swój program i dokładnie go realizuje czego nie można powiedzieć o wielu innych partiach które rządziły wcześniej.
wiele decyzji pisu jest długoterminowo poprawne patrząc pod względem gospodarczym, jedyny problem dla mnie jest to że światopoglądowo ich nie popieram ale poza takimi błahymi sprawami jak aborcja itp postępują słusznie
  • Odpowiedz
hmmm ja przyznam osobiście że trochę nie rozumiem tego argumentu....a jak będą zamknięci z stanem wyjątkowym to będzie ok wtedy wszystko ?

@leazyboy:

Przede wszystkim będzie to wtedy zgodne z
  • Odpowiedz