Wpis z mikrobloga

Przychodzę dzisiaj do roboty a tu pojawiła się do wglądu moja ocena za 2019 rok. Powinno to wygladać w ten sposób, że na początku roku mamy spotkania z managerem który ocenia poprzedni rok, jednak w moim przypadku w zeszłym roku nie miało to miejsca choć na konfrontacje byłem przygotowany jak zwykle doskonale. Czytam, czytam, czytam i za rok gdzie byli u nas Chińczycy i troche ich szkoliłem, potem arabusów z ZEA, następnie poleciałem do Norwegii żeby złożyć jedno z bardziej skomplikowanych urządzeń (bez problemów choć nigdy wcześniej tego nie robiłem), zrobiłem 56 projektów, w cholerę nadgodzin i to jeszcze na produkcji, ten pajac dał mi tróję...(na 5), jakby mi w pysk ktoś dał... Jako że pracę traktuję dość poważnie (w końcu to podobno poważna hamerykańska firma) to takie akcje nie mogą przejść bez echa, ponadto zawsze staram się mieć szczwany plan a planem na dziś było: zaaplikowanie na wyższe stanowisko. Tak się złożyło, że przed świętami odszedł z wydziału na własne życzenie Johnny - człowiek maszyna, gość niesamowicie doświadczony, świetny kolega który bardzo dużo mnie nauczył. Więc ja cyk maila do tego pajaca i od razu do dyrektora wydziału, żeby ten pierwszy nie tłumaczył mi później przez pół roku że sprawa jest w toku. Oczywiście w załącznikach moje oceny za 2019 i 2020 ze wszystkimi szczegółami, napisane przeze mnie. Oczywiście awans mało mnie interesuje ale podwyżka jak najbardziej:) robota to r&d oil&gas
#uk #pracbaza #praca #emigracja
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pol-scot: no widzisz, wyszedłeś na polaka idiotę - narobisz się, wydrzesz żyły, nastukasz nadgodzin, a oni cie potem tak potraktują. To nie PL, musisz wrzucić na chill żeby zawału nie dostać, bo nikogo twoja ciężka praca nie obchodzi poza tobą
  • Odpowiedz
@pol-scot: dużo ludzi ma nasza nację w głębokim poważaniu i wykorzystuje jak tylko się da. Udają kolegów a jak przychodzi co do czego to cios w plecy, normalna sprawa. Rodacy tez w dużej mierze sami na siebie nakręcają bata, nadgodzinami, poświeceniem... a pracodawca czy manager to wykorzystuje. W pracy potrzebny jest balans, nie ma co się szarpać z wariatami.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@worldmaster: prawdopodobnie nastąpi to dzisiaj, maila wysłałem tuż przed wyjściem z pracy

@pol-scot: Daj znać co odpowiedział. Pewnie będzie coś na zasadzie sugestii, że każdy daje z siebie tyle co Ty a na 5 trzeba się wykazać czymś wybitnym
  • Odpowiedz