Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@hansoloxd: Wyjątkowo zgadzam się z partią razem (to chyba ich kolorystyka), gdyż jeżeli ktoś z własnej woli nieprzymuszony przez państwo chce przekazać jeszcze więcej pieniędzy dla właśnie np. samotnych matek to niech to zrobi. Traktuje tą akcję jako szerzenie takiego podejścia. Ważne żeby to było dobrowolne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Paula_pi: jakbym wszystkiego nie traktował poważnie, to nie byłbym w tym miejscu w którym jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tam jest 'xD' na końcu, ale jeżeli to Ci nie sugeruje że sobie jaja robie, to już nic Ci nie pomoże xD
  • Odpowiedz
Czym się różnią programiści od rzemieślników w kuźniach 200-300 lat temu? Myślę że tym rzemieślnikom też żyło się całkiem spoko jak na tamte czasy. Oni też budowali narzędzia które ułatwiają pracę innym ludziom.

@veranoo: przede wszystkim skalą

Programista pisze program który może służyć milionowi ludzi. Zgarnij 1 grosz od miliona klientów i masz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gatineau: Wiadomo, technologia poszła do przodu, jest możliwość skalowanie. Chodzi mi o to że rzemieślnik to odpowiednik pracownika wykwalifikowanego, którego nie tak łatwo zastąpić. Automatycznie tacy ludzie są na uprzywilejowanej pozycji. Tak było, jest i będzie.
  • Odpowiedz