Wpis z mikrobloga

Gry powinny być multiplatformowe i każdy powinien mieć możliwość przejścia danego tytułu na platformie, która mu pasuje.

@Dominias: i jaka by wtedy była konkurencja i jaki byłby sens wypuszczania dwóch konsol?
  • Odpowiedz
@Cinkito: a jaki jest sens wypuszczania sryliarda telefonów, skoro przykładowo wszystkie chodzą na androidzie i odpalają te same aplikacje? Zwyczajnie będzie wyścig o to kto zrobi lepszy i wydajniejszy sprzęt z lepszymi bajerami, a nie kto pójdzie na łatwiznę i wybuli hajs na wykupienie gier na wyłączność. Ja jestem neutralny konsolowo - jeśli gry wychodziłyby na jedną i drugą konsolę (a nie byłoby mnie stać na fajnego kompa), to wybrałbym
  • Odpowiedz
@Dominias: tylko Ty porównujesz dwa kompletnie inne rynki. Konsoli nie wymieniasz co rok czy dwa lata jak sporo osób wymienia telefony tylko co 6-7 lat jak wychodzi nowa generacja konsol. I żadna firma nie zaprojektuje i tym bardziej nie będzie produkować konsol co dwa lata żeby podbić w nich procesor czy osiągi. Na ten moment Xbox ma mocniejszy sprzęt i gdyby Sony nie miało exów to nie za bardzo miałoby
  • Odpowiedz
@Cinkito: to może skoro im tak wychodzi robienie gier, to zamiast produkować konsole, niech cały budżet przeznaczą na tworzenie gier, a sprzęt do grania niech dostarcza MS? Każdy będzie zadowolony, a najbardziej gracz bo będzie grał w lepszy gry, których będzie więcej, na lepszym sprzęcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dominias: i znowu pokazujesz ignorancję albo po prostu nie wiesz jak to działa. Na konsolach krocie zarabia się na usługach, game pass, ps+, ps now. To jest bardzo duże źródło stałego dochodu dla jednej i drugiej firmy i nikt z tego nie zrezygnuje. Zresztą Sony nie dostarczyło gorszego sprzętu, MS ma większą moc obliczeniową, ale na ten moment w testach z gier lepiej wypada PS5. Gry szybciej ładują się na
  • Odpowiedz
@Cinkito: ale konkurencja nie powinna polegać na blokowaniu graczom szansy na zagranie w dany tytuł, a właśnie przyciąganiu ich usługami etc. A fani Sony mają #!$%@? we łbie prawie tak samo jak fani Apple'a, chociaż nie wiem na jakiej podstawie oni się czują taką "gamingową elitą" skoro takie PS5 jest wart tyle co tygodniówka, a na jakiegoś tam Maca to trzeba +- miesiąc pracować - to już w jakiś sposób
  • Odpowiedz
Gry po 80 EUR i obecną polityka Microsoftu to wystarczający powód do kupna xboxa, wole firme która próbuje mi się przypodobać niż wyruchac mnie na siano jadąc na resentymentach

@przegladarkauzy: bo na Xboksie to gry będą za darmo. Tak naprawdę poza kilkoma tytułami, które wejdą do GP w dniu premiery to gry będą tyle samo kosztować ¯\(ツ)_/¯

ale konkurencja nie powinna polegać na blokowaniu graczom szansy na zagranie w dany tytuł, a właśnie przyciąganiu ich
  • Odpowiedz
@Cinkito: akurat co do Skyrima się nie zgodzę bo po pierwsze spust nad Skyrimem był od samego początku, a nie teraz po zakupie Bethesdy, a po drugie wielu moich znajomych ograło Skyrima (remastera) właśnie na Pleju i się zachwycali, ja sam przeszedłem grę raz - na kompie i bez modów, i też uważam, że to była świetna gra chociaż nie jestem mega fanem gier fantasy. Jeśli TES6 wyjdzie tylko na
  • Odpowiedz