Wpis z mikrobloga

@Imod: chyba w Twoich urojeniach, od humanów znacznie bardziej wymaga się odpowiedniej retoryki. Jako starosta roku wielokrotnie interweniowałem u wykładowców, bo po prostu nie przyjmowali meili bez odpowiedniej oprawy lingwistycznej, a w tym: za brak przecinków, złe tytuły, prymitywny język itd.
@Imod: no nie zda, ja pisałem koleżance meila z raportami o zajęciach (miala zrobić z tych, na których nie była), bo jej wykładowczyni odrzuciła i powiedziała, że jak zrobi porządnie to dopiero wtedy ustawi spotkanie na teams. Mam gdzieś nawet powód odrzucenia w stylu "język nieodpowiedni dla magistranta"
@sezamek123: Polecam studiowanie w szkołach wojskowych WAT/AWL/AON - na jednej z tych wykładowca potrafił odpisać na @ dosłownie treścią " Co to #!$%@? ma być ?! Ani dzień dobry ani #!$%@? Ci w dupe..." ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Imod: no nie mam screenów, ale są i tacy co za "witam" robili godzinny referat pogardy wobec studentów na zajęciach :P była koleżanka, która się poryczała i poleciała do dziekana na skargę, ale może to specyfika polonistyki, trudno powiedzieć