Wpis z mikrobloga

Polska jest piękna - nie trzeba wyjeżdżać daleko, aby zobaczyć coś ciekawego. Dzisiaj zabierzemy Cię na spacer po centrum Warszawy. Myślisz, że dobrze je znasz? Przekonaj się.
- Czy wiesz kto po raz pierwszy dał Polskom internet?
- Który warszawski pałac jest największy?
- Gdzie mieści się najstarszy polski zakład szewski?
- Kim jest facet na koniu przed jednym z pałaców na Krakowskim Przedmieściu?
Na te i wiele innych pytań znajdziesz odpowiedź w tekście o centrum Warszawy. Pokażmy innym, że Polska jest atrakcyjna - pomóż wykopać ten tekst - https://www.wykop.pl/link/5795339/centrum-warszawy-25-miejsc-ktore-zobaczysz-za-darmo/

#polska #warszawa #ciekawostki #zainteresowania #mazowieckie #wykop #historia #turystyka #atrakcyjnapolska
PrzekraczajacGranice - Polska jest piękna - nie trzeba wyjeżdżać daleko, aby zobaczyć...

źródło: comment_1605163643I1iTzMeDc5XawmDyV0WnHT.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
@PrzekraczajacGranice: dodatkowe pytania zwiększające zasięg posta
1/ czy wiesz że w niektórych dzielnicach Warszawy nadal nie ma kanalizacji i szambiarki wywożą szambo w nocy jak na jakims głębokim Podlesiu?
2/ czy wiesz że woda w kranie w Warszawie jest niezdrowa i ludzie chodzą z bańkami do źródeł tzw wody oligoceńskiej
3/ czy wiesz że w sklepach w Warszawie nadal króluje PRL? Wiecznie obrażone ekspedientki z laską wykonujące pracę?
4/ czy
  • Odpowiedz
@espu czy wiesz, że większość warszawiaków to głupie, zakompleksione słoje, co to wylewaja swoje frustrację na portalu wykop peel? Tego też nie wiedziałeś.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@espu czy wiesz, że większość warszawiaków to głupie, zakompleksione słoje, co to wylewaja swoje frustrację na portalu wykop peel? Tego też nie wiedziałeś.

@kononowirus: to wiedziałem.
  • Odpowiedz
@PrzekraczajacGranice: bardzo fajny wpis, mieszkałem w wawie wiele lat, ale... jakoś nigdy nie znalazłem czasu na takie atrakcje, kiedyś tam wrócę z artykułem w pamięci, a pewnie odświeżę na bieżąco. Ba, mieszkałem nawet okazjonalnie na osiedlu Przyjaźń, ale nie miałem pojęcia, skąd się wywodzi. Fajny art, naprawdę. Przydałyby się może dokładne podpisy pod zdjęciami.
  • Odpowiedz