Wpis z mikrobloga

@nunu85: A widzisz, nie zwróciłam uwagi na nick. Odpowiedziałeś na pytanie zadane OPowi, więc wzięłam Cię za OPa.

Odpowiadając zatem na Twoje pytanie:

co wolisz?

Wolę, żeby ludzie nie hodowali zwierząt w nieprzyjaznych dla nich warunkach, w których konieczne jest stosowanie takich zabiegów. Kastracja, ucinanie ogonów, wyrywanie kłów - to wszystko usprawiedliwia się dobrostanem zwierząt. Ładny mi dobrostan - okaleczać zwierzęta w okrutny sposób (wszystko to robi się bez znieczulenia),
  • Odpowiedz
Jeśli ich nie wykastruje to dostanę bardzo słaba cene za mięso.

@CocoJambo14:
Wiem o tym. Czego to nie potrafią usprawiedliwić pieniądze...

A czemu ludzie kastrują koty i psy

Żeby nie pomnażać bezdomnych zwierząt w schroniskach i na ulicach. Nie robi się tego bez znieczulenia.
  • Odpowiedz
Muszą zakazać Ci torturowania zwierząt, żebyś tego zaniechał?

@misja_ratunkowa: No tak, lepiej niech świnie krzyżują się w ramach jednego miotu i powodują choroby nowotworowe, knurki niech zdychają z głodu (jak nie ograniczasz to jebią się nawet kosztem picia i jedzenia), mięso j---e świńską spermą, a wege zjeby będą szczęśliwe bo same nie jedzą i skazują na cierpienie zwierzęta
  • Odpowiedz
  • 1
@misja_ratunkowa Ale mimo wszytsko ingeruje się w naturę zwierzaka... Taka jest moja praca i jeśli nie chce stracić tego co mam i na co pracował moj ojciec oraz po części dziadek to musze to robić, bo gdy dobrodusznie przestanę kastrowac i stracę lepsza cene to niestety z rynku szybko znikne
  • Odpowiedz
@misja_ratunkowa: No też tłumaczę jak krowie na rowie tylko jesteś na to za tępa

Myślisz, że śmierć z wyczerpania jest przyjemna dla świń?
Myślisz, że śmierć z powodu nieuleczalnej choroby nowotworowej jest przyjemna?
Myślisz, że uderzenia w dwa ogromne jaja w chowie zagrodowym to jest przyjemność dla
  • Odpowiedz
@kamuuu w Norwegii dostają znieczulenie, dlatego znajomy Ukrainiec klnie na nich za to, bo musi czekać 4 tygodnie i ciężkie są później 230-250 na rzut ma. Mówił że w Danii od razu po urodzeniu na żywca kastrowali to dużo lżej.
  • Odpowiedz
@CocoJambo14 spróbuj nie wykastrować, całe mięso śmierdzi niemiłosiernie, ostatnio jak byłem w Polsce to słyszałem jak sąsiad zabił świnie i miał ukryte, tak zwane 3 jajo i cały był praktycznie do wyrzucenia.
  • Odpowiedz
@nunu85: Wszystko pięknie, wytłumacz mi tylko z jakiego względu zabiegi te wykonuje się bez znieczulenia? Bo ja znam powody, dla których się je wykonuje - nie rozumiem jedynie dlaczego ktoś potrzebuje prawnego zakazu, by przestać wykonywać je w tak okrutny sposób. Wszystko, o czym piszesz, można zrobić humanitarnie. Jednak w większości ważniejszy jest czas i pieniądze.

piszesz, żeby człowiek zaprzestał hodowli zwierząt.

wbij sobie do głowy, że to, iż Ty
  • Odpowiedz
@wojtoon: Dużo zakładasz na temat tego, co myślę. A ja myślę, żeś buc i skoro krytykę bolesnych praktyk - które można wykonać lżej dla zwierzęcia - uważasz za atak na całe rolnictwo i Ciebie samego, to i o sobie samym tylko świadczysz.
  • Odpowiedz
które można wykonać lżej

@misja_ratunkowa: NIE MOŻNA. Zrozum to ciemna maso.

Gdyby się dało to rolnicy już dawno by to zrobili, żeby nie biegać za prosiakami i leczyć złamań sztuk które się
  • Odpowiedz
  • 1
@misja_ratunkowa ja przebywam z tymi zwierzętami na codzien, znam ich zachowania bardzo dobrze z racji doświadczenia. bez problemu rozpoznam strach, stres, ból, ciekawość itp.

i wierz mi lub nie, ale nie uważam, by z powodu tych zabiegów jakoś bardzo cierpiały.
Zupełnie serio piszę.

Nie, nie jestem sadystą, który ma przyjemność w zadawaniu
  • Odpowiedz
@wojtoon: @nunu85:
Moi dziadkowie oraz wujkowie "od zawsze" hodowali krowy oraz świnie, zatem swojej wiedzy nie czerpię z internetu. Miałam okazję oglądać świniobicie, więc nie tylko słodkie strony tego fachu mi pokazywano. Wiem, jak wygląda hodowla na głębokiej wsi.

Mam też dostęp do naprawdę wielu zamkniętych grup zrzeszających hodowców wszelakiego inwentarza - właśnie po to, żeby poznać tę pracę ich oczami, poznać punkt widzenia ludzi którzy zajmują się zwierzętami
  • Odpowiedz