Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 43
634 473 + 43 = 634 516

Spędziłem dziś trochę czasu w topowych salonach rowerowych stolicy: w kolarskie.eu i u "króla rowerów" w Wilanowie. W tym drugim, czekając na nawinięcie owijki otarłem się o inny, obcy mi do tej pory światek rowerowy. taki, gdzie kupuje się buty za 1000, kask za 700, oponę za 380, za przegląd dziecinnego roweru płaci 300 itp. itd. czujecie te klimaty...

#rowerowyrownik #rower #wykoptribanclub

Wpis dodany za pomocą tego skryptu
źródło: comment_16011481765vPzIL93vaA1qElyy017NR.jpg
  • 40
no ale ma rację, kierownica aero a kable na wierzchu

@dablju_:

stwierdzam prosty fakt

@dymel: Odpowiedź prosta, nie twoja sprawa. Może w końcu cenzurę tu wprowadźcie jakie rowery pod tagiem przechodzą? Albo limitujcie nicki co mogą się wypowiadać? Przecież ja czytam wasze posty i 99% ludzi tu piszących nie potrafi roweru złożyć, więcej opony wymienić ale do krytyki pierwsi. xD
Odpowiedź prosta, nie twoja sprawa. Może w końcu cenzurę tu wprowadźcie jakie rowery pod tagiem przechodzą? Albo limitujcie nicki co mogą się wypowiadać?

@4x80: po prostu skomentowałem jak to wygląda a ty się zesrałeś co najmniej jakbym Panu @Jerzu matkę obraził xD Wrzucając posty na forum publiczne niestety trzeba się z tym liczyć że komuś może się coś nie podobać i może to skomentować w taki sposób.

Przecież ja czytam wasze
@dymel: @Desmosedici: @4x80: Chłopy! Naprawdę nie ma się o co kłócić. Ja nie jestem nadmiernie delikatny i nie obrażam się o byle co. Sam wiem, jakie mam ograniczenia, sam wiem, że to przerost formy nad treścią. Ja mam dystans do siebie: Co nie dojeżdżę, to dowyglądam" ;) Może kiedyś rzeczywiście zmienię klamki, żeby dziury w kierze wykorzystać? A może nie? Chciałem coś zmienić w wyglądzie - i zmieniłem, a
Naprawdę nie ma się o co kłócić.

@Jerzu: Wiesz, jest tu kilku upierdliwców pod tagiem to czasem pstryczek w nos im nie zaszkodzi. xD

I na jaką owijkę się w końcu zdecydowałeś bo wczoraj pytałeś? Ja jakąś żółtą ostatnio kupiłem to nie podpowiadałem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PortalZeSmiesznymiObrazkami: Kierę sam zmieniałem, to tylko za owijki nawinięcie. Ale słyszałem rozmowę i za przełożenie kierownicy zintegrowanej krzyczą 1000 zł. Rower na elektrycznych przerzutkach, więc twierdził, że to dużo roboty jest, bo i kable i linki...
@4x80: Ja myślałem o czarno-czerwonej, ale z samego myślenia nic nie wynikało, tylko w kompie siedziałem i szukałem. To już w sklepie powiedziałem sobie, że trzeba coś postanowić wreszcie. No i jest, jak jest.
@marausz: to jest jeden z ważniejszych problemów - jak daleko założyć owijkę na kierownicach aero. Szkoły są dwie - albo do zakrętu (co IMHO wygląda najlepiej), albo do końca... czasami do końca kierownicy, ale częściej do końca owijki :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Jerzu: tak jak z audiofilstwem. Do pewnego momentu jest skok różnicy i poczujesz np że deore jest lepiej wykonane niż alivio a i wiesz czemu ludzie nie lubią jeździć na rowerach jeśli jeżdżą na marketowych, jednak od pewnej kwoty to tylko wydawanie hajsu bezsensownie aby rama roweru była lżejsza 10 gram.
@ElCidX: no właśnie szosowcy od lat debatują nad tym, czy to wygląda ok czy nie. Mi to zwisa, bo wolę mtb, ale za każdym razem jak ktoś wyjedzie, że wygląda to paskudnie to się znajdują inni, którzy pokazują kogoś z world touru, który ma "do końca" i flejm leci od nowa. Osobiście wolałem mieć płaską część bez owijki, bo bardzo mi odpowiadało uczucie chłodu z karbonu przy zmianie chwytu, ale skończyło
źródło: comment_1601168996HXvRJKYMGCU0GcLp5UYeZ4.jpg
no shimano akurat ma #!$%@? rozwiązanie z kablami w elektronicznych grupach, ale może kiedyś odkryją że można zrobić to jak SRAM XD

@PortalZeSmiesznymiObrazkami: shimano już dawno odkryło takie rozwiązanie, po prostu uważają, że kabel jest bardziej niezawodny i łatwiejszy w serwisie niż BT (co w sumie jest prawdą). różnica w cenie jest tak niewielka, że tylko od konsumenta zależy, którą grupę wybierze
@Jerzu: #!$%@? za 1000zł to się silnik wyciąga w nowych autach a nie kierownice do roweru. Owijka 45zł to mogłeś sam założyć bo to nic trudnego, a nawet jak byś cudem ją zepsuł to dużo nie kosztuje. Jeden poradnik na YT i byś sobie poradził.
btw okropnie ten sklep wygląda na zdjęciu, nasrane strasznie. Szczególnie serwis który powinien być sercem salonu a tu go w ogóle go nie widać.
@DeadIy: Zauważysz po kilku dłuższych trasach. Brzeg owijki zacznie odłazić.

Mechanik godzinę się męczył, to mnie do wieczora by zeszło...

@Jerzu:
Zrobiłbym Ci darmowy tutorial z darmową usługą nawinięcia, żeby tylko tacy ,,nawijacze" nie robili złej roboty.