Mirasy, mam problem. Otóż najechałem oponą na wystającą rynnę na prakingu przy kamienicy i rozciąłem oponę. Rozcięcie nie jest głębokie, powietrze nie zeszło ale nie wiem teraz co z tym fantem zrobić. Jeden wulkanizator powiedział że albo kleić na ciepło, albo nową oponę ale oni tego nie robią. Pojechałem do drugiego zakładu w którym zajmują się tymi rzeczami to mi gość powiedział że taka impreza to z 70 zeta będzie kosztować, ale on by w sumie założył oponę na lewą stronę i wyjebne. Pomocni bardzo :D Nowa opona to z 200 zł. Mieliście podobny przypadek? Może da się jakoś wyciągnać hajsy od spółdzielni kamienicy? Bo widać po rynnie że ja nie byłem pierwszy który o nią zahaczył. #motoryzacja #opony #wulkanizacja
@lumberman: nowa opona, jeszcze możesz ewentualnie próbować dostać kasę z OC właściciela/zarządcy parkingu/kamienicy za to, że ta rynna Ci uszkodziła oponę ale należałoby wpierw wiedzieć jak to wszystko dokładnie wyglądało, czy na przykład nie wjechałeś tam gdzie wjeżdżać nie powinieneś.
@lumberman: > " nówka sztuka, rocznik 18, zaledwie 40 tysięcy przejechała"
ogumienie powinno wytrzymać przebieg oscylujący między 50 a 80 tysiącami kilometrów Twoja 40k to nówka sztuka? xd Wymień to chłopie bo Ci strzeli na autostradzie to będziesz miał znacznie gorsze problemy jak 200zl
ogumienie powinno wytrzymać przebieg oscylujący między 50 a 80 tysiącami kilometrów
@Szawagier: rocznie robię ok 50k przebiegu, chyba niepoważny jesteś jak będę co roku nowy komplet opon kupował, dwa sezony na luzie przejeździ, zwłaszcza że to nie są wielosezony.
@lumberman: opony są projektowane na konkretny przebieg, to że dużo jeździsz nikogo nie obchodzi(-‸ლ) dwie opony na oś to 400zł, ja za to kupię 3/4 jednej a ty jeszcze narzekasz
@lumberman: skoro robisz rocznie ok 50k a to są letnie opony, to robisz pewnie ok 30k w sezon, co daje 3 lata na zmianę. Gdzie ja Ci napisałem żebyś zmieniał co sezon? Z resztą ja sobie tych przebiegów z palca nie wyssałem, tak zalecają producenci. Twoja opona wygląda jakby miła 15 lat a do tego masz na ją na boku rozciętą a Ty się zastanawiasz czy to wymieniać. Pozdrawiam i życzę
@lumberman chcesz sie z zarządem kamienicy sądzić o parę złotych? Nie umiejętnie jechałeś #!$%@?łeś opone. Chcesz spać spokojnie to kup nową. Jak danym autem jeździsz tylko w koło komina to zaklej. Jprdl.
Rozcięcie nie jest głębokie, powietrze nie zeszło ale nie wiem teraz co z tym fantem zrobić.
Jeden wulkanizator powiedział że albo kleić na ciepło, albo nową oponę ale oni tego nie robią.
Pojechałem do drugiego zakładu w którym zajmują się tymi rzeczami to mi gość powiedział że taka impreza to z 70 zeta będzie kosztować, ale on by w sumie założył oponę na lewą stronę i wyjebne.
Pomocni bardzo :D Nowa opona to z 200 zł.
Mieliście podobny przypadek? Może da się jakoś wyciągnać hajsy od spółdzielni kamienicy? Bo widać po rynnie że ja nie byłem pierwszy który o nią zahaczył.
#motoryzacja #opony #wulkanizacja
na zdjęciu wygląda bardziej dramatycznie niż w rzeczywistości
Teoretycznie, dopóki nacięcie nie uszkodziło kordu (czyli drutow albo płócien), to niczemu nie zagraża i jest bezpieczne.
Ale to ma obrazku wygląda na dość głębokie jednak.
Ja bym te oponę dał na zapas, a jeździł na zapasówce o ile jest.
A jak nie ma, to jednak wymienionym te jedną sztukę dla spokoju sumienia.
Szerszy pogląd.
nówka sztuka, rocznik 18, zaledwie 40 tysięcy przejechała"
ogumienie powinno wytrzymać przebieg oscylujący między 50 a 80 tysiącami kilometrów
Twoja 40k to nówka sztuka? xd
Wymień to chłopie bo Ci strzeli na autostradzie to będziesz miał znacznie gorsze problemy jak 200zl
@Szawagier: rocznie robię ok 50k przebiegu, chyba niepoważny jesteś jak będę co roku nowy komplet opon kupował, dwa sezony na luzie przejeździ, zwłaszcza że to nie są wielosezony.
@lumberman: oleju też nie wymieniasz i nie tankujesz? Normalny koszt eksploatacji. Niepoważnym trzeba być żeby tego nie robić.
@lumberman: uzywana chyba ¯\_(ツ)_/¯