Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
Cześć! Coraz więcej osób się pyta o nową rozbiórkę olejków, myślę że to już dobry czas żeby o czymś pomyśleć ;) muszę zbadać zainteresowanie czy nazbieramy chętnych żeby akcja miała ręce i nogi. Standardowo, proszę o propozycje zapaszków, następnie spróbuję coś z tego wyłuskać, stworzę ankietę i polecimy dalej z tematem. Jak coś to mam jeszcze trochę olejków z poprzedniej akcji, także pozycje z tej listy są dostępne od ręki, jak coś to PW. Co do ankiety to na spokojnie, myślę że po weekendzie wrzucę.

Lista:
1. Bottega Veneta - Bottega Veneta 130
2. Carolina Herrera - Good Girl 5
3. Carolina Herrera - VIP 212 Rose 65
5. Chanel - N5 45
9. Guerlain - Mon 15
10. Marc Jacobs - Decadence A+ 80
16. Amouage - Beach Hut Man 15
18. Amouage - Interlude Man 35
19. Amouage - Journey Man 25
20. Amouage - Memoir Man 10
22. Carolina Herrera - Bad Boy 70
23. Chanel - Bleu de Chanel 2018 25
24. Chanel - Coromandel A+ 105
26. Comme Des Garcons 2 60
29. Dior - Homme Intense 105
30. Hermes - Terre de Hermes 10
31. Hermes - Voyage dHermes 40
33. Kilian - Black to Black 25
34. Maison Francis Kurkudijan - Baccarat Rouge 540 A++ 25
35. Maison Francis Kurkudijan - Gentle Fluidity Gold 60
37. Memo Paris - Marfa 30
38. Nasomatto - Black Afgano 25
39. Nasomatto - Pardon 25
40. Paco Rabanne - Invictus A+ 25
41. Parfums de Marly - Pegasus 15
42. Roja - Danger A+ 35
44. Roja - Enigma 55
45. Roja - Fetish A+ 70
46. Roja - Musk Aoud 65
47. Serge Lutens - Ambre Sultan 60
51. Tom Ford - Fucking Fabolous 5
52. Tom Ford - Grey Vetiver 50
55. Tom Ford - Noir de Noir 35
60. Tom Ford - Oud Wood Intense 55
64. Valentino - V Pour homme 95
65. Victor&Rofl - Spicebomb 60
67. YSL - La Nuit de l'Homme 50
68. Yves Saint Laurent - Body Kouros 70
69. Yves Saint Laurent - M7 45
70. Tom Ford - London 55

#genericoils
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pawelwojciech: poprzedniej partii nie ruszyłem i nie wiem kiedy zacznę to robić a Ty kolejne chcesz wcisnąć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Używam nierozrobionych jako zapach do auta i chyba nie będę ich ruszał i wykorzystam całość w taki sposób, bo miałem robić właśnie zapachy do samochodu xD
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Dobre! Opisz na co to pryskasz, żeby trzymało złapach i dało się kontrolować intensywność?

Ja mam taką puszkę z regulowanym zamknięciem, w środku był jakiś filc lub tektura, ale pachną słabo.

Co tam można wsadzić? Tampony? xd
  • Odpowiedz
będziesz robił

@pawelwojciech: no plan taki był, a z braku czasu skończyło się na kilku kroplach na stary tiszert leżący pod siedzeniem pasażera xD
@grv_: intensywność dostosowuje naukowa metoda "na oko" przeważnie vw zależności od zapachu od kropli do trzech ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Deska_o0: tak btw, olejki mają gruuubą moc XD mamy czasy pandemi, ostatnio chciałem sobie przelać trochę płynu do dezynfekcji do atomizera, a że pod ręką miałem jedynie strzykawkę po aventusie, to jej użyłem. Jakie było moje zdziwienie jak się mikstura przegryzła, i okazało się że jakieś tam resztki olejku (no ile mogło przerwać w pustej strzykawce, jakieś dziesiąte części mililitra) wystarczyły żeby całe 50 ml płynu 'zapachnieć' aventusem XDD no
  • Odpowiedz
  • 4
@pawelwojciech Tak, moc ale i jakość Twoich olejków jest kozacka! Propozycje:
TF Oud Wood
TF Jasmin Rouge
Amouage Reflection Man
Nishane Hacivat
Margiela By the
  • Odpowiedz
@aniewiemjaki: ilość w zależności od zapachu więc takiego v&r daje 3, ale już interlude jedna inna ilość nie ma wpływu na trwałość. Używam raz na tydzień, leje wieczorem jak już nie będę używał samochodu i zostawiam uchylone okno na parkingu
  • Odpowiedz
@pawelwojciech: stężony, 3 psikniecia. Puszkę prawie całkiem zamknąłem. Na razie testuję z oryginalnym wkładem, później zmienię na coś innego. Dam znać jak wyjdę z pracy
  • Odpowiedz