Wpis z mikrobloga

Jak można nie szanować Polskiej Policji? A szczególnie tej najlepszej z Zielonej Góry? Pół roku czekałem na jakiś odezew w sprawie przywłaszczenia sobie moich 6 stów w Biedronce przez goscia, który był bardzo dobrze widoczny na nagraniu, które bezzwłocznie zabezpieczyło Jeronimo (dla nich szczere podziękowania za szybką i profesjonalną reakcje), tym bardziej, że frajer płacił kartą, a nie gotówką xD

I Cyk umorzenie, a teraz znowu można wlepiać mandaty, żeby obywatel czuł się bezpiecznie xD parodia k--w.....
siwy-y - Jak można nie szanować Polskiej Policji? A szczególnie tej najlepszej z Ziel...

źródło: temp_file3043348302462130500

Pobierz
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lachon: jeśli zaplaciles za zakupy, a zapomniałeś o czymś zapłacić, to nie dostaniesz za to mandatu xD, oczywiście warunek konieczny że rzeczywiście zapomniałeś np. coś małego w koszyku i nie zauważyłeś, a nie schowałes do plecaka
  • Odpowiedz
@siwy-y: kwestia jak jest rozliczany policjant jak na zasadzie ilości zrobionych zgłoszeń a nie ich jakości to przejścia dla pieszych i fajrant.

Policja powinna mieć pensje bazowane na zadowoleniu społecznym i ankietach. Policja działa i pomaga ? Premie duże i podwyżki.
Policja źle wypada ? Zmiana załogi
  • Odpowiedz
@siwy-y: Ja czekam na jakiś serwis ze statystykami odnośnie skuteczności Polskiej Policji. Może kiedyś doczekamy się zbierania danych tak jak w USA gdzie każda jednostka ma obowiązek raportowania i te dane są publicznie dostępne (podobnie jak sądownictwo w USA).
  • Odpowiedz
  • 148
@siwy-y trzy sprawy zgłaszałem na policję w tym raz podałem nr telefonu sprawcy, zawsze umorzonko. To jest chora instytucja, jedyne co potrafią to stać z radarem jak strażnicy miejscy a i to tylko drobnych łapią bo jak ktoś zabije trzy osoby na drodze to wtedy nie. Parodia nie policja
  • Odpowiedz
@siwy-y: Gość kupował a-----l czy jakieś większe zakupy spożywcze? Jeśli spożywka to może użył samochodu aby to to ogarnąć - no mimo wszystko 600 zł to nadal trochę tego będzie - wtedy może tablice rejestracyjne. Przy 600 nie musiał wbić pinu?
  • Odpowiedz