Wpis z mikrobloga

@moxie: @Hav0c: Dla pasażerów to nic innego, jak po prostu twarde lądowanie. Praktykowane często w trochę gorszych warunkach pogodowych, np. gdy pas jest mokry, aby uniknąć aquaplanningu. W takim przypadku gładkie przyziemienie jest o wiele bardziej niebezpieczne od właśnie takiego "positive" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PositiveRate: Czelendż akcepted ;)
@Gon70: Szczególnie, że te samoloty, którymi wywozi się skoczków to nowe nie są. Zazwyczaj to ostatni etap życia maszyny :)
@moxie: @Hav0c: To akurat @gaddemyt dobrze wyjaśnił. Jest taki moment, w którym po prostu trzeba przestać lecieć i nie ma co się brendzlować z tym, żeby było to tak delikatne jak całowanie się z siostrą.
@Toxxy: Cieszę
  • Odpowiedz
@HetmanPolnyKoronny: Latam na Podlasiu, ale kwestia czy to inny kraj czy nie to już jest do indywidualnego rozstrzygnięcia czytelnika. Natomiast zazwyczaj używa się takich jednostek w jakich ma się wyskalowane przyrządy. Ta Cessna jest amerykańska i ma wyskalowane właśnie tak, więc żeby nie komplikować to stosuje się te jednostki. Samoloty ze znaczkiem "Zdzielano w CCCP" miały kilometry, stopnie celsjusza i metry.
@szuleer: Jeżeli będziesz w Białymstoku to zapraszam
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@popo_von_kox: ja pierniczę, jak fajnie. Ale na licencje pilota, choćby takiej Cesenki, to ja jestem raczej w tym życiu za biedny. Ale na skok ze spadochronem bym się pisał, byłem na bungee na niecałych 100 metrach i zajebiste odczucia. Minęło już 5 lat, więc się pamięć zaciera powoli, a zrobiłbym w życiu coś jeszcze niecodziennego, zamiast tak 7-17 robić 5 dni w tygodniu i ciułać.
Pozdro i w sumie czego
  • Odpowiedz
@popo_von_kox: mogę przyjechać ( ͡° ͜ʖ ͡°) zobaczyłbym ten słynny Białystok chociaż. Jak to wygląda jeśli dwie osoby chciałyby się przelecieć? Pewnie musisz zabierać zawsze komplet aby się opłacało.
  • Odpowiedz