Aktywne Wpisy
W całym 2022 roku urodziło się w Polsce 298,6 tysięcy dzieci, w analogicznym okresie w latach 2010-2011 zsumowane urodzenia z 12 miesięcy były większe o 100 tys. (398,2 tys.).
Czy jest jakiś sposób aby przynajmniej zastopować ten dramatyczny trend?
Natknąłem się na artykuł który wskazuje, że roczne utrzymanie dziecka, w pierwszych latach życia kosztuje 10-30k ( w tym droższym wariancie zapewne wchodzi w grę prywatny żłobek)
Dodatkowo zazwyczaj pojawienia się dziecka kosztuje
Czy jest jakiś sposób aby przynajmniej zastopować ten dramatyczny trend?
Natknąłem się na artykuł który wskazuje, że roczne utrzymanie dziecka, w pierwszych latach życia kosztuje 10-30k ( w tym droższym wariancie zapewne wchodzi w grę prywatny żłobek)
Dodatkowo zazwyczaj pojawienia się dziecka kosztuje
BezDobry +462
ASUS:
Mimo że Pana(-) opinia nie spełniła wszystkich naszych wytycznych, nasz personel zapoznał się z nią i docenia Pana(-1) wklad. Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i mamy nadzieję, że następnym razem będziemy mogli ja opublikować!
Jeszcze raz dziękujemy, ASUS
#pcmasterrace #komputery #heheszki #obslugaklienta
Mimo że Pana(-) opinia nie spełniła wszystkich naszych wytycznych, nasz personel zapoznał się z nią i docenia Pana(-1) wklad. Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i mamy nadzieję, że następnym razem będziemy mogli ja opublikować!
Jeszcze raz dziękujemy, ASUS
#pcmasterrace #komputery #heheszki #obslugaklienta
Umówiłem się na spotkanie z dziewczyną z Tindera, wcześniej z nią pisałem chyba z dwa tygodnie, pisało się bardzo dobrze, podobne poglądy, podobny humor itp.
Postanowiliśmy się spotkać w dość dobrej restauracji, za obiad mniej więcej 50-70zł (danie + deser).
Jemy, śmieszkujemy, bez żadnych zgrzytów do tej pory, przychodzi do płacenia, i tutaj o dziwo jasno płacimy na pół - normalnie kobieta z bajki, tylko pojawiła się jedna rzecz...
Rachunek był na ponad 200zł i ja nie dojadłem obiadu i ona też zostawiła trochę makaronu, bo już nie mogła, poprosiłem kelnera, żeby mi to zapakował, bo szkoda, żeby się zmarnowało, dodam, że bardzo dobre jedzenie.
Czar prysł, zapadła cisza grobowa, dodam, że kelner profesjonalista nawet okiem nie mrugnął, wziął jedzenie i poszedł do kuchni pakować. Ona cała czerwona jak bycze kukle, pyta się mnie co ja robię?! Jak to co? Biorę za co zapłaciliśmy...
Ona, że w tego typu restauracjach tak się nie robi i, że jestem wieśniak... Chwilę później skończyliśmy spotkanie, do dzisiaj do mnie nie pisze...
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #pieniadze #tinder #przegryw #p0lka
@Borysko_88: doggy bag
@frikidiki: wieśniackie to jest zachowywanie się jak dzikus i zastanawianie na każdym kroku co jest dozwolone a co nie. Chyba rzadko bywa w knajpach.
A co do tych 60zl w kontekście luksusowego miejsca, to najlepiej obrazuje obycie tych osób, byli dwa razy w restauracji i uważali tylko żeby kelner krzywo nie spojrzał.
Romantyzm to może być z kimś, kogo już nieźle znam i jest mi bliski, a nie z pierwszy raz widzianym typem z internetów, bo to cringe.
W lecie to tylko przechadzka na pierwszej po jakimś parku / bulwarach może jakieś lody i do wiedzenia, bez względu na to jakie kity lecą na
@sralpies: Uff, dobrze, że mu się szczać nie zachciało, gdy akurat łazienka była zajęta. Bo wtedy to prawdziwy facet po prostu rozpina rozporek i szcza na ścianę c'nie? Ale powtarzam, tylko prawdziwy facet, bo reszta to by się wstydziła tego zrobić.
@MaxwellStB: Fine dining, wyjście z mamą, bratem, kolegą = to jedno. Randka = to coś zupełnie innego, tutaj takie coś po
@ZeT_: Właśnie w tobie odezwała się wieśniacka mentalność a nawet tego nie ogarniasz. To jest takie podejście małomiasteczkowego zakompleksionego człowieka, który za wszelką cenę chce udowodnić że jest z wyższych sfer i jak
Byłem w życiu kilkaset razy w różnych knajpach, od street foodu po fine dining (w tym "gwiazdki"). Na te wszystkie wizyty, zaledwie kilka razy zdarzyło mi się poprosić o zapakowanie jedzenia, z czysto pragmatycznych powodów. W dobrych restauracjach porcje zazwyczaj nie są na tyle duże, żeby mogło zostać wiele do zapakowania. Przede
Rozumiem twój tok myślenia, ale to nie są fakty a jedynie twoje przekonania. Według CIEBIE to jest wieśniackie co nie czyni tego faktem.
Skreślać kogoś po pierwszym spotkaniu bo ktoś się zachował inaczej niż ona sobie tego wyobrażała? Mogła powiedzieć że uważa to za niegustowne albo cokolwiek, a nie zachowywać się jak jakąś księżniczka. To ona pokazała że jest zakompleksiona i się przejęła tym że ktoś być może uzna ich