Aktywne Wpisy

WielkiNos +492
Psiarska juleczka chwali się, że ma groźnego psa, na którego widok ludzie na ulicy się rozstępują.
Rozstępują się, bo widzą oczami wyobraźni juleczkę, która nie zrobi nic jeśli jej pies się zdecyduje zaatakować, bo fizycznie nie da rady, a jeszcze i ja pies dodatkowo przeciągnie po chodniku za smycz jak się nagle gdzieś wyrwie.
#psiarze #bekaztwitterowychjulek #patologiazmiasta #bekaztwitterowychjulek #dogpill
Rozstępują się, bo widzą oczami wyobraźni juleczkę, która nie zrobi nic jeśli jej pies się zdecyduje zaatakować, bo fizycznie nie da rady, a jeszcze i ja pies dodatkowo przeciągnie po chodniku za smycz jak się nagle gdzieś wyrwie.
#psiarze #bekaztwitterowychjulek #patologiazmiasta #bekaztwitterowychjulek #dogpill
źródło: temp_file6692615887958856187
Pobierz
Lolenson1888 +660
Trafione w punkt. Koleżanki z liceum zdążyły już się pożenić, zajść w ciążę i rozwieść, a ja nadal mówię, że rodziców nie ma w domu jak ktoś dzwoni xD
#heheszki #humorobrazkowy
#heheszki #humorobrazkowy
źródło: 81AB9F0F-7BE5-4CD2-A8EB-597EBB224FEE
Pobierz

The Goon to, nie owijając w bawełnę, kwintesencja tego, czego oczekuję od komiksu (powiedzmy) rozrywkowego. Rozpoznawalny styl graficzny, potwory, radosna brutalność i możliwie oszczędne, choć wyraźnie obecne wątki introspekcyjne. Obok Hellboya, który te same składniki oferuje w nieco innych proporcjach, Zbir wydaje mi się kolejnym tytułem perfekcyjnie dopasowanym do mojego gustu i cierpliwości w śledzeniu dłuższych fabuł. To niesamowite, że naprawdę do tej pory nigdy go nie czytałem. Umówmy się, o silnorękim łachmycie stworzonym przez Erica Powella trudno nie słyszeć, gdy chociaż trochę kiełkuje nam w głowie nasionko zainteresowania komiksem. Coś tam podłapałem od znajomków, coś wpadło mi w oko podczas wizyty w sklepie komiksowym, coś innego z kolei wyczytałem na jakiejś wiki. Przez zbiorcze wydanie od Non Stop Comics nie mogłem ciągnąć dalej tego leniwego malkontenctwa.
Recenzja komiksu The Goon tom 1
#komiks #komiksy #nerdheim
źródło: comment_15950698164ZFGjZy4EcHkOFBnQ3AoNd.jpg
Pobierz