Wpis z mikrobloga

@churros8: oczywiście, że tak. Po co walczyć za kraj który Cię j---e bez nawilżenia w każdą dziurę? Pierwsza bym zabrala rodzinę i wyjechała albo dobrowolnie przyjęła obywatelstwo najeźdźcy xD

@Amishia Ja też (:
  • Odpowiedz
@spacja_enter: Od XVIII wieku religia jest generalnie passe, tzn. od zburzenia teorii wartości przez Nietschego, a wcześniej zadania ciosu przez Kanta. Imperatyw moralny, mówi to coś panu, panie Ferdku?

Jakbyś zapytał kogoś, kto mieszka w UK parę lat, czy przeprowadziłby się z powrotem do Polski, gdyby miał ten sam zarobek co tam, to większość, by się na to zgodziła. Nie ma co narzekać, trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i
  • Odpowiedz
młoda osoba wychodzi ze szkoły i bezkrytycznie patrzy na historię swojego kraju myśląc, że wiecznie był poszkodowany XDD zamiast ruszyć do przodu i myśleć o przyszłości to kisimy się w tym historycznym sosie

@kontos_stelio: ciesze sie, ze sie zreflektowales. Lepiej pozno niz wcale
  • Odpowiedz
Te akcje lewicowych trolli można nazwać #grupaobnizaniapoziomu. Bo to jest zatrzęsienie kłamstw, mitów, niedopowiedzeń, zmyłek tematu, płytkiego podejścia do tematu.
To jest regularnie wrzucane na najróżniejsze sposoby. Ma trafić do niezdecydowanych to podszywa się a to pod "mijający patriotyzm", a to inny bzdurny wymysł lewicowego trolla.
Szeroka operacja ogłupiania na wykopkowych mózgach.
  • Odpowiedz
@milymirek: no tak, każdy kto nie jest konfederatą albo pisiorem, każdy o poglądach trochę bardziej liberalnych jest LEWAGIEM XDD wyobraź sobie, że można mieć swoje zdanie w różnych tematach i nie utożsamiać się w stu procentach z żadną opcją polityczną, ale to jak widać za dużo na Twoją wyobraźnię
  • Odpowiedz
@kontos_stelio: Ja widzę raczej zorganizowaną akcję, środowisk raczej lewicowych.
Tutaj nie jest istotne czy organizuje to "trochę lewica" czy "bardzo lewica".

Istotą jest że jakby te rzeczy były wrzucane z osobna to byłby czas i siły na to odpowiedzieć prostująco, ale że to zorganizowana długotrwała akcja, to nie jest się w stanie, i takie bzdury wiszą sobie na tym mirko.
  • Odpowiedz
@milymirek: najbardziej zdajesz sobie sprawę z absurdów teorii spiskowych w momencie w którym jesteś posądzany o czynny udział w jakiejś, tak jak teraz z tą 'zorganizowaną akcją środowisk lewicowych' XD niczym SciFun któremu płaszczaki zarzucają bycie masonem XDD nie, nikt mnie nie organizuje, post był o moich wewnętrznych przemśleniach, stworzony przeze mnie na moje własne zlecneie xd
  • Odpowiedz
@kontos_stelio: Dlatego napisałem "raczej zorganizowaną".
Ale ok, mogę się mylić.

Ja zauważyłem pewne inne zjawisko, bardziej na wykopach, że temat zostaje przechwycony przez jakąś narrację i wtedy spokojnie wygrywa w plusach jakaś narracja a narracja przeciwna jest wtedy bezskuteczna, jest pomijana albo minusowana.
I nie chodzi o jakoś komentarzy, tylko prawdopodobnie idzie to zgodnie z memem "po co czytać - widzisz plusy, dajesz plusa". Bo to dotyczy najczęściej skrajnie przeciwnych narracji. W jednym
  • Odpowiedz
@kontos_stelio:

Mówie o z-------h podstawach polskiego patriotyzmu i gloryfikowaniu toksycznego myślenia które wstrzymuje nas w miejscu.

Odnoszę wrażenie że niestety ulegasz błędowi poznawczemu - to ty tak zawsze postrzegałeś patriotyzm i przekładasz to na resztę narodu.

Plusik za pierwszy akapit bo faktem jest że pis obnażył ułomność polskiego społeczeństwa i naprawdę można zwątpić. Dwa minusy za pozostałą część wypowiedzi która brzmi jak gimbus który właśnie się zorientował że polska nie
  • Odpowiedz
@RatedR: W naszym kręgu kulturowym jednak sporo znaczących idei filozoficznych wyszło z filozofii chrześcijańskiej. Natomiast trzeba to oddzielić od instytucji kościoła, który głównie walczył o wpływy i władzę.
  • Odpowiedz
@kontos_stelio: A jak kocham Nasz Piękny Nadwiślański Kraj, w którym żyje mi się bardzo dobrze, a Polskiej Reprezentacji na czele z Panem Piłkarzem Robertem Lewandowskim kibicuje z całego mojego serca! ( ʖ̯)
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: Wiedza jest dostępna, możesz skorzystać, to może też będziesz w stanie coś mądrzejszego napisać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale u ciebie będzie ciężko, skoro nie wyłapałeś uproszczenia w odwołaniu się ogólnie do oświecenia xd
  • Odpowiedz
@Zepelin9:
wydaje mi sie ze satkazmem ze zamazesz tych "rewelacji" o Nietzschem w XVIII wieku. Cos tam uslaszales z nazwisk i powatarzasz, sle srednik Vi to eychodzi.

Prosze bardzo, napisz mi co Kant sadzil o religii tej zi, jak i niezintytucjonalizowanej.

Wybacz, ale niestety widac po Twoich wpisach ze nie masz wiele wspolnego z filozofia, a najgorsza jest sytuacja gdy ktos ma male pojecie w danym aspekcie ale uparcie chce
  • Odpowiedz