Wpis z mikrobloga

@kontos_stelio: Ostanie pięć lat dzielenia ludzi na "prawdziwych Polaków, patriotów, katolików" oraz na ten gorszy sort zrobiło swoje. Nie chodzisz do kościoła? Nie nazywaj się Polakiem! Tak właśnie został zniszczony patriotyzm w Polsce.
  • Odpowiedz
- p0lak zabił Niemca kulą w łeb

- źli ruscy zabraniajo po p0lsku w domu mowic a my się nie damy!!!

- ej niemcy hehe, a pamietacie jak 600 lat temu jeden raz wygralismy z waszym jednym landem? XD bolzga strong!!!

- halo halo ja tylko przypomnę, WINGED HUSSARS VIENNA 1683 WE SAVED EUROPE!!11

@kontos_stelio: z takich pozytywnych rzeczy na czasie to byliśmy najdynamiczniej rozwijającym się rynkiem po upadku żelaznej
  • Odpowiedz
  • 1
No widzisz, a u mnie dokładnie na odwrót! Do 2015 czułem że duma narodowa jest na cenzurowanym, a teraz naprawdę fajnie być Polakiem. Pozdrawiam ciepło.
  • Odpowiedz
  • 0
Chyba nikt bardziej nienawidzi polaków jak polak.

Mi dla przykladu 500+ odebrało już jakąkolwiek chęć na posiadanie dzieci.
  • Odpowiedz
@kontos_stelio: obrzydzenie, jakie zaczęła wzbudzać w tobie Polska i polskość wynikają z tego, że nienawidzisz PiS. A to z kolei łączy się z tym, że postrzegasz PiS jako uosobienie Polski i polskości. A to z kolei wynika z tego, że PiS narrację o patriotyzmie i polskości zdominował i używa jako narzędzia politycznego.

W tym myśleniu tkwi jednak ogromny błąd - dlaczego tak mocno utożsamiasz to, co robi PiS, z polskością?
  • Odpowiedz
  • 0
@spacja_enter to przykre, że masz ateistów za ludzi bez kręgosłupa moralnego. Ja bym rozumiał katolików, bo idąc w myśl Twoich tez to katolicy mają kręgosłup tylko dzięki wierze.
  • Odpowiedz