Wpis z mikrobloga

@dzemo: no i usuń to "robię w internetach, serio... Rozumiem, że chcesz pośmieszkować, ale jak chcesz żeby zatrudnił Cie ktoś inny niż jakiś gimbazjallista to taki tekst nie wypali:p a na wypoku i tak wszyscy są programistami, więc nikt Cie nie zatrudni
  • Odpowiedz
Jak u każdego początki są trudne, ale jeszcze trochę drogi przed Tobą. Każda następna będzie lepsza, ja swoje "portfolio" też już mam w n-tej wersji zrobione, zawsze jest tak, że po paru miesiącach mi się nudzi i robię je od nowa :P

Zapoznaj się może z Bootstrapem ( http://getbootstrap.com/ ), ja też nie jestem grafikiem a część templatek robię sam - bootstrap naprawdę pomaga ogarnąć sporo rzeczy :)
  • Odpowiedz
@dzemo: stopka za dużo powietrza. Boxy O MNIE bez wypełnienia, średnio to wygląda. Miniatury małe i mało widać, źle wykadrowane. Jeżeli już dajesz miniaturę całej strony to lepiej zrób moim zdaniem dwie większe miniatury na rząd gdzie więcej widać. Poza tym taka strona z miniatury powinna wypełniać cały box.

Lepiej tło wyglądałoby trochę jaśniejsze. Headery, zwykłe teksty itp mają ten sam odcień. Zrób priorytety. Najważniejsze najczarniejsze (chociaż nie najczarniejszy!) a
  • Odpowiedz
@MatthewDuchovny: kurde, wlasnie z waszą sugestią zrobiłem 3 boxy zamiast dwóch... Jesli chodzi o ich wypelnienie to moglbys zrobic screena? u mnie obejmują całość i to samo jest na wszystkich przeglądarkach jakie mam

@GoonSquad: ale to nie chodziło o smieszkowanie a raczej o nie robienie niczego tak śmiertelnie poważnego :|
  • Odpowiedz
@dzemo: rozumiem, ale musisz to w jakiś inny sposób pokazać, że jesteś spoko gościem i pracodawca nie będzie miał z Tobą problemów. A na przykład taki właściciel firmy, który będzie szukał strony może nie mieć do czynienia z tego typu tekstami i pomyśleć, że skoro nie umiesz mówić dobrze po polsku to i strony kiepsko będziesz robił:P
  • Odpowiedz