Wpis z mikrobloga

@Jud-Suss: Ej no do cholery. O---------a się od Polskiej wsi. Wieś to nie tylko podlasie i rzucanie w drony dzidami. U mnie na wsi jest jak w mieście tylko ciszej i więcej zieleni, wszystkie domy wyremontowane, zasięg lte jest światłowód ma być bo sołtys o to chałas robi. Ok stare dziady swoje marudzą no ale kurna w mieście również tacy są.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jud-Suss trochę się zgodzę, ale to nie tylko wieś na Podkarpaciu, mam w rodzinie osoby z miasta które są zagorzałymi pisowcami.

A co do wyjeżdżania ze wsi to tak, wyjeżdżam na studia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jud-Suss trudno przekonać osobę z prawicowymi poglądami do kogoś innego. Jak się z takimi osobami rozmawia to od razu podnoszą ton jak mój ojciec i nie da się normalnie dyskutować.
  • Odpowiedz
@Adrien: Oczywiscie, ze nie tylko Podkarpacie! Wyjedz za Wroclaw to tak samo poparcie dla Dudy rosnie do 50-60%! Po prostu jest tendencja w calej Polsce. A tu trzeba rozmawiac dlaczego Kosciol z PiS zawiazali przymierze? Kto kogo broni? Czy wies, czesto piekna, idylliczna musi byc tak zawsze agresywna, zacietrzewiona, malo tolerancyjna?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jud-Suss: ja nie czuję sie dotknięty, po prostu masz inne zdanie, widac że masz małe pojęcie o wsi. Widać że czujesz pogardę dla ludzi ze wsi, pisanie o prawicowej ciemnocie jest typowe dla mnie inteligentnych jednostek- ja nie napisałbym o całej grupie pejoratywnie bo nie można generalizować, sa madrzy lewicowcy i głupie lewaki, sa mądrzy prawicowcy i glupie prawaki, nazywanie obecnego rządu prawicą to już w ogóle xD,

Na wsi
  • Odpowiedz
@Jud-Suss: Większość Polaków zagłosowało na pis nie tylko ludzie ze wsi i większość Polaków szczególnie tych starszych to praktykujący katolicy.
  • Odpowiedz
@Jud-Suss: Jeśli chodzi o Podkarpacie to nie wszyscy jesteśmy p----------i xd, a w niektórych wioskach pod Przemyślem postęp zaszedł tak daleko, że już nawet nie wszyscy uważają proboszcza za wcielenie jezusa. I generalnie problemem nie jest region geograficzny tylko bieda i brak edukacji, w polsce B więcej jest ciemnogrodu bo jest bieda, region jest zaniedbany no i umówmy się wielu to pasuje. PiS ma darmowe zaplecze polityczne, a kler katolicki
  • Odpowiedz