Wpis z mikrobloga

@Jud-Suss: Ej no do cholery. #!$%@? się od Polskiej wsi. Wieś to nie tylko podlasie i rzucanie w drony dzidami. U mnie na wsi jest jak w mieście tylko ciszej i więcej zieleni, wszystkie domy wyremontowane, zasięg lte jest światłowód ma być bo sołtys o to chałas robi. Ok stare dziady swoje marudzą no ale kurna w mieście również tacy są.
@K-S-: @Adrien: @Sanremu: @deafpool: @Bluszcz102: @Bdzigost: Rozumiem, ze niektorzy z was moga czuc sie dotknieci, ale czy faktycznie polska wies, koncentrujac sie na danych GUS po kazdych wyborach, nie glosuje ja prawicowa ciemnote? Czy ludzie ze wsi statystycznie nie maja gorszego wyksztalcenia, czy ludzie ze wsi nie maja niskich dochodow?

Czy nie ma na wsi swoistego romansu z Kosciolem?

Ktos moze myslec, ze pisze zlosliwie, a
@Jud-Suss trochę się zgodzę, ale to nie tylko wieś na Podkarpaciu, mam w rodzinie osoby z miasta które są zagorzałymi pisowcami.

A co do wyjeżdżania ze wsi to tak, wyjeżdżam na studia.
@Jud-Suss trudno przekonać osobę z prawicowymi poglądami do kogoś innego. Jak się z takimi osobami rozmawia to od razu podnoszą ton jak mój ojciec i nie da się normalnie dyskutować.
@Adrien: Oczywiscie, ze nie tylko Podkarpacie! Wyjedz za Wroclaw to tak samo poparcie dla Dudy rosnie do 50-60%! Po prostu jest tendencja w calej Polsce. A tu trzeba rozmawiac dlaczego Kosciol z PiS zawiazali przymierze? Kto kogo broni? Czy wies, czesto piekna, idylliczna musi byc tak zawsze agresywna, zacietrzewiona, malo tolerancyjna?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jud-Suss: ja nie czuję sie dotknięty, po prostu masz inne zdanie, widac że masz małe pojęcie o wsi. Widać że czujesz pogardę dla ludzi ze wsi, pisanie o prawicowej ciemnocie jest typowe dla mnie inteligentnych jednostek- ja nie napisałbym o całej grupie pejoratywnie bo nie można generalizować, sa madrzy lewicowcy i głupie lewaki, sa mądrzy prawicowcy i glupie prawaki, nazywanie obecnego rządu prawicą to już w ogóle xD,

Na wsi tez
@Jud-Suss: Większość Polaków zagłosowało na pis nie tylko ludzie ze wsi i większość Polaków szczególnie tych starszych to praktykujący katolicy.
@Jud-Suss: Jeśli chodzi o Podkarpacie to nie wszyscy jesteśmy #!$%@?ęci xd, a w niektórych wioskach pod Przemyślem postęp zaszedł tak daleko, że już nawet nie wszyscy uważają proboszcza za wcielenie jezusa. I generalnie problemem nie jest region geograficzny tylko bieda i brak edukacji, w polsce B więcej jest ciemnogrodu bo jest bieda, region jest zaniedbany no i umówmy się wielu to pasuje. PiS ma darmowe zaplecze polityczne, a kler katolicki finansowe
@gris123: Jako mieszkaniec WRO uwazam, ze Trzaskowski i przyszly rzad post PiS powinien zaczac program rownania szans w Polsce. Wiesz, duze miasta, jak juz wspomniane WRO, oraz reszta "smietanki" jak Poznan, Gdansk, Warszawa czy Krakow sobie poradza bez rzadowej kroplowki.

Uwazam, ze trzeba ratowac powiaty, zarowno w Polsce "B", jak i na wioskach na zachodzie, gdzie wcale nie zyje sie (znacznie) lepiej... Ani PiS, ani PO wczesniej sie na tym nie