Wpis z mikrobloga

Siema Mirko! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wracam z mapa wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym. Polska policja ponownie zaczęła ja udostępniać na czas wakacji :).
Tak jak w zeszłym roku dzień w dzień będę wam ja udostępniał na mirko pod moim autorskim tagiem #smiertelnewypadki
Od jutrzejszego dni zaczynamy liczyć wypadki

MAPA WYPADKÓW DROGOWYCH ZE SKUTKIEM ŚMIERTELNYM - WAKACJE 2020

Minął 0 dzień

Na mapie pojawiły/ło się :

0 - wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym w przeciągu ostatniej doby

Suma wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji :
0

Liczba ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji :
0

Źródło - pochodzenie mapki

Źródło dodatkowych staystyk

Dlaczego mapa została podzielona w taki spodób

#smiertelnewypadki <--tag do obserwowania
#policja #polskiedrogi #wypadki #bezpiecznewakacje
Birbirgo13 - Siema Mirko! ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

Wracam z mapa wypadków drogowych ze skutkiem ...

źródło: comment_15931601611AxzSG1vJ73543xTZLQNeh.jpg

Pobierz
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GaiusBaltar: ano prawda, ludzie nie przewidują skutków, nie patrzą na to co się na drodze dzieje. A jakby patrzyli to wypadków by było o 80% mniej. Jakieś tam wypadki by się zdarzały bo zawsze się trafi jakiś przemęczony busiarz który zaśnie i w-------i się centralnie na czołowe. Ale większości wypadków i stłuczek da się uniknąć.
  • Odpowiedz
@Antorus: jesteśmy tylko ludźmi. Każdy nieraz ma gorszy dzień, nie zauważy czegoś czy źle oceni sytuację. Mnie całkiem niedawno uratowało to, że byłem jedynym dzbanem w okolicy. Wymusiłem pierwszeństwo, ale na szczęście inny kierowca przed klaksonem wcisnął hamulec.
  • Odpowiedz
Na kompilacjach często widzę sytuacje, gdzie nagrywający zaczyna hamować jakieś 2 sekundy za późno, mimo, że widać było że ktoś wymusi

@GaiusBaltar: a może po prostu widzisz to w ten sposób bo oglądasz nagranie, na którym wiesz, że znajduje się wypadek + perspektywa jest zniekształcona przez kamerę? Może gdybyś tam był w tamtej chwili wcale byś nie mógł lepiej zareagować?
  • Odpowiedz
W zeszłym roku było paru Mirków co tak robili, w komentarzach często osoby dodawały linki do wypadków bo to ich rejony były .

W tym roku policja napsiala ze będzie mapka bardziej interaktywna ... cóż zobaczmy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Birbirgo13 też będę podsyłać linki. Zobaczymy co będzie u nas na Pomorzu.
  • Odpowiedz
glądasz nagranie, na którym wiesz, że znajduje się wypadek

@powaznyczlowiek: Moim zdaniem to nie jest do końca prawda. Nieraz złapałem się, że widzę na filmie, jak koleś jedzie np. w martwym polu, albo zbliża się do skrzyżowania zmieniającego pierwszeństwo przejazdu, cokolwiek, co myślałem że będzie przyczyną wypadku, a tu np. przez barierki przelatuje passat. Dlatego pełna zgoda, że nie wszystko da się przewidzieć, ale są takie sytuacje, których po prostu
  • Odpowiedz
@rod3nt: sam fakt że wiesz że coś się zdarzy robi ogromną różnicę - ludzie jeżdżą dziesiątki lat, często codziennie te samą trasę, a wypadek zdarzy się raz - fajnie się to potem ocenia z wygodnego fotela
  • Odpowiedz