Aktywne Wpisy

Khraell +35
Mireczki, pijcie ze mno kompot. SPEŁNIŁEM POLSKI SEN i to przed 40 (mam 38).
- I ja i żona jesteśmy na JDG (po 9 latach, rzuciłem pracę w korpo)
- Mieszkanko 55m, 2 pokoje z KUCHNIO, przechodnie w kamienicy (był generał wiadomo, ale w 100k cebulionów ogarnięte [gotówowy xD])
- córka sztuk 1 (Ma chyba wszystkie zabawki świata, nawet bazy nie musi budować, bo ma q--a TIPI w "salonie" xD)
- Żona jeździ Oplem Vectrą C
- I ja i żona jesteśmy na JDG (po 9 latach, rzuciłem pracę w korpo)
- Mieszkanko 55m, 2 pokoje z KUCHNIO, przechodnie w kamienicy (był generał wiadomo, ale w 100k cebulionów ogarnięte [gotówowy xD])
- córka sztuk 1 (Ma chyba wszystkie zabawki świata, nawet bazy nie musi budować, bo ma q--a TIPI w "salonie" xD)
- Żona jeździ Oplem Vectrą C
źródło: obraz_2025-04-25_235650233
Pobierz
hidden1967 +37
To wam rozwali mózg na dobranoc. Uwielbiam ciekawostki i fakty o kosmosie. Tutaj prezentacja ile tak naprawdę jest GALAKTYK w OBSERWOWALNYM kosmosie! No i polecam cały jego kanał na yt ma świetne filmiki i chyba najlepsze wizualizacje do tej pory, gość się wszystkiego nauczył sam a #vfx i #blender zaczął używać w czasie pandemii.
#kosmos #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
#kosmos #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu

Wracam z mapa wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym. Polska policja ponownie zaczęła ja udostępniać na czas wakacji :).
Tak jak w zeszłym roku dzień w dzień będę wam ja udostępniał na mirko pod moim autorskim tagiem #smiertelnewypadki
Od jutrzejszego dni zaczynamy liczyć wypadki
MAPA WYPADKÓW DROGOWYCH ZE SKUTKIEM ŚMIERTELNYM - WAKACJE 2020
Minął 0 dzień
Na mapie pojawiły/ło się :
0 - wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym w przeciągu ostatniej doby
Suma wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji :
0
Liczba ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji :
0
Źródło - pochodzenie mapki
Źródło dodatkowych staystyk
Dlaczego mapa została podzielona w taki spodób
#smiertelnewypadki <--tag do obserwowania
#policja #polskiedrogi #wypadki #bezpiecznewakacje
źródło: comment_15931601611AxzSG1vJ73543xTZLQNeh.jpg
PobierzCodzienne porównania byłyby kłopotliwe
O alkoholu czy jeździe na prochach nawet nie wspominam.
I nie piszę tego, żeby się usprawiedliwić, bo od przeszło 10 lat nie miałem żadnej kolizji, ani mandatu.
Stosuj się do ograniczonego zaufania. Jeśli ktoś może coś o-----ć, to załóż, że do tego dojdzie, zachowaj szczególną uwagę, a najlepiej zwolnij.
No z kamerki na podszybiu widać przeważnie więcej niż z miejsca kierowcy za słupkami A
Zaobserwujcie tag albo mnie i wyczekiwać obserwować na post z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°) koło 10 godziny